Kuchenne rewolucje, odcinek 8. "Co to K**WA ma być?!" Klęska! Rewolucja Magdy Gessler nie udała się! ZAPIS RELACJI NA ŻYWO

2014-04-24 22:27

W dzisiejszym odcinku Magda Gessler będzie robić rewolucję w pizzerii, ale zanim do tego dojdzie wysprząta kurze z zakamarków! Test białej rękawiczki pokaże, że... w restauracji „La Costa” jest brudu co niemiara! A ciasto na pizzę jest skwaszone i suche! Czy Gessler sobie poradzi? Zobacz zapis relacji NA ŻYWO na SE.PL.  

Zobacz zapis relacji NA ŻYWO na se.pl.

22.25

4 tygodnie później: - Widzę, że znowu zaczynasz kombinować na właśną rękę!- stwierdziła Magda Gessler. Podstawą tego miejsca miało być świeże pieczywo. Niestety pieczywo okazało sie być pieczywem wyschniętym lub mrożonym. Schabowe pani Magda skomentowała krótko- co to kur*a ma być!- wykrzyknęła

- Faust... coś Ty zrobił?! Ta restauracja to klęska! Restauracja bochenek nie istnieje, rewolucja nie udana. Doprowdził do kompletnej klęski swoją restaurację i moją rewolucję - zakończyła zawiedziona Magda Gessler.

22.23

Osatnie na stołach pojawiły się "Gęsie PIPKI"- a co to takiego ?! Pytali zarówno goście jak i... kucharze! Finałowa kolacja w "Bochenku" oficjalnie zakoczyła się sukscesem! Ale czy faustynowi uda się utrzymać ten poziom do pwrotu Magdy Gessler.

 

22.20

Czas na finałową kolację! - Czym chata bogata- powitała gości Magda Gessler. - Jak patrze na ten stół to aż chce się jeść!- stwierdził jeden z gości. Salceson i zupa chlebowa zrobiły prawdziwą furrorę! Jednak największa atrakcją wieczoru okazały się chlebowe miseczki wypełnione bigosem i żurkiem!

-  Takie polskie jedzenie i polskie naleweczki to prawdziwa rewelacja- stwierdzili zgodnie goście.

22.16

Schaboszczak, pajda chleba i ogórek- tym Magda Gessler ma zamiar zachęć ślązaków do odwiedzenia restauracji. Niestety na kuchni praca nie idzie tak dobrze jak planowano. Najpierw zagrożone były flaki do których dziewczyny dodały za dużo wody. Na szczęście udało się je uratować! Flaki znajdą sie na stole podczas finałowej kolacji! Drugą zagrożoną potrawą sa synaderki- niestety przypalona śmietana wykluczyła je z gry.

22.06

Natępnego dnia do zespołu restauracji dołączyła była doświadczona kucharka, która ma wspomóc młodych pracowników. Magda Gessler zakasała rękawy i wzięła się do pracy razem z innymi! Zupa chlebowa z jajkami, staropolski żurek, bigos i flaki- to będą główni bohaterowie zbliżającej się dużymi krokami finałowej kolacji. 

22.03

Pora na listę zakupów. Prawdziwa wędzona szynka, wędzony boczek, kiełbasa, bardzo dobre polskie produkty. Faustyn wyrusza na zakupy, a reszta pracowników zabiera się za sprzątanie i remont. Czeka ich pracowita noc!

22.00

- Krupnik, cynaderki i gęsie flaki- te potrawy mieli przygotować pracownicy. - Krupnik wyśmienity! Nie mogę się od niego oderwać!- skomentowała Magda Gessler degustując przygotowane przez pracowników "La Costy" potrawy. 

Magda Gessler zdradziła również swój plan związany z miejscowymi piekarniami. - Wszystkie potrawy będziemy podawać w bochenku chleba!- wyznała Gessler. W związku z tym postanowiła zabrać wszytskich pracowników byłej pizzerii na lekcję pieczenia chleba

21.58

Nowy dzień nowe wyzwania! Magda Gessler postanowiła zapoznać się z lokalnymi przysmakami. Odwiedziła miejscowe piekarnie. Czyżby miała jakiś plan?

21.56

Pracowników "La Costy" czeka sprawdzian. Na następny dzień mają przygotować staropolskie potrawy.

- Pani Magda otworzyła mi oczy- stwierdził Faustyn, właściciel pizzerii.

21.55

- Co to kur**a jest?!- spytała zdenerwowana Magda Gessler czytając kartę, która pełna jest egzotycznych pizz, mających niewiele wspólnego z włoskimi potrawami.

21.53

- Ciasto do pizzy nie może leżeć w takiej temperaturze! Nie może być tak skwaszone! To się do niczego nie nadaje!- wykrzyczała Pani Magda widząc w jakich warunkach przetrzymywane są składniki.

Magda Gessler miała zastrzeżenia nie tylko do właściciela ale również do młodych pracowników, którzy po prostu nie chce się sprzątać. Bródne, spalone garnki, zardzewiała zniszczona lodówka i to czego Magda Gessler nie lubi najbardziej- mikrofalówka.

21.50

- Okolica mało atrakcyjna turystycznie. A w środku należy zrobić porządki!-  stwierdziła dziarsko Magda Gessler następnego dnia. Na co tym razem zwróciła uwagę? Na panujący w restauracji bród! Bródne ściany, bródne lampy, bródne stoły- Nie da się zajrzeć w każdy zakamarek- powiedział zażenowany właściciel. Uwaga! Teraz kolej na kuchnię!

21.47

-Będzie ciężko, smutek ogarnia moją dusze bez końca. Myślałam, że takich miejsc już nie ma. Najgorsza karta jaką widziałam- powiedziała Magda Gessler wychodząc z Pizzeri. Mimow szystko właściciel stwierdził, że "z opinią na temat pizzy się nie zgadza". Reszta pracowników przyznała, że "zawsze mogło być gorzej".

21.38

Pizza już na stole! Jaka jest reakcja Magdy Gessler?- Włoch by umarł gdyby zobaczył taką pizzę..., ciężka, tłusta...- wyznała niezadowolna Gessler. Przyszła pora na schabowego. - Wszystko wygląda jak wygląda, jedna wielka niesmaczna przeciętność. Jak pan chce mieć tu gości? Straszne jedzenie! Straszne nazwy pizzy, źle dobrane składniki. To powinno się nazywać placki częstochowskiego, ale nie pizze!- stwierdziła zażeonawana Magda Gessler


21.36

Już na samym początku Magda Gessler stwierdziła, że pizzeria wygląda jak...komunistyczny barak. Po wejściu do środka zwróciła uwagę na temperaturę -Chłodne przywitanie- to najlepsze określenie- stwierdziła Pani Magda. 

- Polecam Pizzę- zaproponował z nadzieję właściciel. Gessler zamówiła schabowego i najprostrzą pizzę- margharittę.

21.34

Lokal od 5 lat prowadzi Faustyn, który rzadko bywa w pizzerii. Mimo to swoim pracownikom każe gotować według jego przepisu na pizze. Jak sam wyznał- przepis jest włoski, znalazłem go na ulotce restauracji w Poznaniu- wyznał właściciel 

- Nie wiem czy dam radę to dalej pociągnąć- wyznał Faustyn. Jedynym ratunkiem dla pizzerii Faustyna jest pomoc Magdy Gessler!

21.30

Restauracja „La Costa” mieści się w Herbach. Pizza to sztandarowe danie lokalu. Jednak wizyta Magdy Gessler nie będzie miłą pogawędką przy włoskim smakołyku, ale prawdziwą rewolucją! Gessler ku zdziwieniu nieco przestraszonego właściciela, najpierw powyrzuca wszystkie bibeloty zdobiące lokal, a później wkroczy do kuchni.

Magda Gessler ostro: tu jest brud i smród!

Już po wejściu Magdy Gessler do „La Costy” restauratorowi oberwie się za wielki, złoty rydwan, na którym osadza się masa kurzu! Gessler widząc rydwan, małpę na drucie, sztuczne kwiaty i porcelanowe słonie wpadnie w szał! Wszystko wyląduje w śmietniku, ale to nie koniec.

Gessler wpadnie do kuchni jak burza i od razu zajrzy do miski z ciastem na pizzę: „Czy ciasto na pizzę muzę być tak skwaszone, suche z wierzchu i przerośnięte? Tu pizza powinna być zabroniona!” . Brzmi groźnie, a co z tego wyniknie i czy właściciel pozwoli na to by w pizzerii „La Costa”nie było pizzy zobaczymy już dziś!

Kuchenne rewolucje, odcinek 8, w czwartek 24 kwietnia o godz. 21.30 w TVN!

Czytaj: Kuchenne rewolucje odcinek 7. Zobacz zapis relacji NA ŻYWO! Rewolucja Magdy Gessler udana!

Polub nas na Facebooku

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki