W 1. odcinku 17. sezonu "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler wyjedzie do restauracji "Granola" w Gdyni. Właściciel "Granoli" to doświadczony przedsiębiorca - przez wiele lat odnosił sukcesy w branży gastronomicznej. Prowadził bar mleczny oraz zakład gastronomiczny.
Niestety, z "Granolą" mu się nie udało. Restauracja nie ma określonego profilu, oferuje pełną gamę dań, włącznie z... fast foodem. Kilka razy zmieniała profil gastronomiczny. Zmieniała się kuchnia, zmieniali się pracownicy. A klientów zaczęło ubywać.
Właściciel "Granoli" znalazł się pod ścianą. Restauracja przynosi same straty. Czy Magda Gessler mu pomoże? Wygląda na to, że będzie to trudna rewolucja. Z trailera odcinka wynika, że restauratorka doszła do wniosku, że dania serwowane w "Granoli" są... niejadalne.
Czytaj: Magda Gessler rusza na podbój świata i... zachęca do współpracy!