Kuchenne Rewolucje - Szczucin: Gessler przywitana golonką o zapachu knura

2022-03-24 22:31

Tym razem "Kuchenne Rewolucje" Magdy Gessler zawitały do Małopolski. W Restauracji Staropolskiej kuchnia miała więcej wspólnego z komunistyczną stołówką niż prawdziwym staropolskim jadłem. Jednak to, co zaskoczyło Gessler najbardziej, to koszty! Opadnie wam szczęka, jak usłyszycie, ile kosztuje utrzymanie Restauracji Staropolskiej!

Kuchenne Rewolucje, Magda Gessler

i

Autor: Facebook @Kuchenne Rewolucje Kuchenne Rewolucje, Magda Gessler

Kuchenne Rewolucje - Szczucin. Miała być okazja życia, wyszło... pudło!

Nadwiślański Szczucin to kilkutysięczna miejscowość w Małopolsce, leżąca przy drodze łączącej Tarnów z Kielcami. To tam zlokalizowany był kolejny lokal, który poprosił Gessler o pomoc! Restaurację Staropolską prowadzili małżonkowie Małgorzata i Paweł. Jak to zwykle bywa, bez żadnego doświadczenia w gastronomii postanowili rzucić się na głęboką wodę.

Krótko prowadzili lokal w Tarnowie i zaraz potem zdecydowali się zainwestować ogromne pieniądze, zaczerpnięte z oszczędności i kredytów, w kupno okazałej restauracji w Szczucinie. Początkowo interes się kręcił, a restauracja żyła głównie z imprez okolicznościowych. Wszystko zmieniła pandemia. Utrzymanie potężnego lokalu z dużą załogą szybko wpędziło właścicieli w długi. Straty sięgnęły już 650 tysięcy złotych! Po lockdownie klienci nie wrócili i właściciele nie mieli pomysłu jak ich przyciągnąć.

SPRAWDŹ: Uczestniczka "Sanatorium miłości" w MINI! Wygląda wulgarnie? Fani: "Jakby była bez sukienki"

Dalsza część artykułu pod galerią: Gessler sprzedaje jajka po 35zł

Kuchenne Rewolucje - Szczucin. Japoński śledź dla prawdziwego staropolskiego szoguna!

Magda Gessler przybyła do Staropolskiej i od razu przystąpiła do konsumpcji tamtejszej kuchni. W menu na próżno było szukać prawdziwych staropolskich dań. Był za to schabowy, mielony i... japoński śledź! - To naprawdę dobra przystawka - przyznała Gessler, choć śledź ze staropolską kuchnią niewiele miał wspólnego. A główne danie? Golonka. I to nie byle jaka! Mocno aromatyczna. - Mam knura, męskiego świnioka - powiedziała restauratorka, zaciągając się mało apetycznym zapachem świeżo podanego dania. - Ale śmierdzi - dodała.

Specjalny koncert dedykowany Gessler. Właściciel próbował się podlizać

Po średnio udanej kolacji, Gessler wróciła do lokalu. Rozpoczęła od rozmowy z właścicielami. - Mam wrażenie, że jesteście potwornie ambitni. Wzięliście sobie na głowę coś, co jest bardzo duże i sobie nie radzicie - taką diagnozę zdążyła wystawić restauratorka. - Jesteście niewolnikami tego miejsca - dodała. Gessler zapytała właścicieli o koszty utrzymania Staropolskiej. Prawda okazała się szokująca! Miesięcznie to kwota 70 tys. złotych! By to opłacić, trzeba było dać z siebie wszystko podczas "Rewolucji"!

ZOBACZ: Tak mieszkają uczestnicy nowego show "Power of Love. Polska". Co za luksusy!

Kuchenne Rewolucje - Szczucin. Restauracja & Karczma Staropolska. Czy istnieje?

Po udanej rewolucyjnej kolacji, Restauracja & Karczma Staropolska z łatwością wypłynęła na nowe, spokojne wody. Powrót Gessler również należał do udanych. Czy lokal wciąż istnieje? Okazuje się, ze tak. Staropolską znajdziecie na ulicy 1-go Maja 33 w Szczucinie.

15 złotych za pączka od Gessler! Polacy ostro: "OSZALAŁA" | Komentery

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają