Kuchenne rewolucje w Elblągu: "Karkówka zaczyna pachnieć lekkim trupem"

2019-05-23 22:13

W kolejnym odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła restaurację "Złota Kura" w Elblągu. Przeprowadziła w niej rewolucję i stworzyła miejsce o przedwojennym sznyku.

Magda Gessler w Namysłowie - Kuchenne rewolucje

i

Autor: Agencja TVN/x-news

W nowym odcinku "Kuchennych rewolucji" Magda Gessler odwiedziła restaurację w Elblągu. "Złotą kurę" prowadzą Marta i Sebastian. Restauratorka zamówiła rosół i burgera. - Pyszna ta zupa, zrobiona na wielu mięsach. Czuję smak gęsiny - powiedziała Magda Gessler. Burger niestety już nie smakował. - Karkówka trzeciej świeżości - skomentowała mięso.

Magda Gessler jednak pochwaliła talent kulinarny Marty. Zapowiedziała, że w restauracji odbędzie się rewolucja w przedwojennym stylu. Na ścianie położono tapety złoto-brązowe, na nich zawisły obrazy Magdy Gessler w starych ramach. W nowej restauracji "Złote jajo" serwowana będzie kuchnia regionalna, m.in. pasztet z gęsich wątróbek. Pojawiły się w niej również takie rarytasy jak kluski Magdy Gessler.

Po rewolucjach Magdy Gessler w restauracji można zjeść m.in. filet z pstrąga wędzonego ze złotym jajem z musem chrzanowym czy kurę zagrodową w ziołach z rusztu z ziemniakami opiekanymi.

Rewolucja okazała się sukcesem, a Elbląg zyskał nową świetną restaurację.

Internetowa drogeria gwarantuje szerszą ofertę oraz niższe ceny. Przekonaj się, korzystając ze strony notino kody rabatowe.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają