"Kuchenne Rewolucje" - Zakręt: Magda Gessler o miłości do gruzińskich smaków. "Myślą, że Polacy nie lubią dobrze doprawionej kuchni"

2022-09-30 7:30

"Tak mi dziś dopieprz**" - podsumowywała kolejną "Kuchenną Rewolucję", przeprowadzoną w lokalu z gruzińską kuchnią Magda Gessler. Okazało się, że właścicielom niedomagającej restauracji wmówiono, że Polacy nie lubią wyrazistych smaków, z których słynie ten kraj. Starali się więc gotować bez soli i przypraw. Tego znana restauratorka nie mogła przepuścić! Udowodniła, że choć do Gruzji jest ponad 2700 km, można ją znaleźć i w polskiej miejscowości Zakręt. Nie obyło się bez soczystych przekleństw i kulinarnych niespodzianek.

Kuchenne Rewolucje - Zakręt: Magda Gessler o miłości do gruzińskich smaków. Myślą, że Polacy nie lubią dobrze doprawionej kuchni

i

Autor: AKPA/Gałązka

"Kuchenne Rewolucje" - Zakręt. Magda Gessler urządziła właścicielom pogrom w kuchni. "Ch*j mnie to obchodzi!"

Lokal o skomplikowanej nazwie "Sakartvelo" miał w założeniu przybliżyć Polakom gruzińską kuchnię i jej specjały. Niestety, po wizycie Magdy Gessler szybko wydało się, że właściciele w obawie o zyski bazowali na stereotypach o rodzimych klientach gastronomii. Gotowali "na mdło", bez dodatku soli i przypraw! Za namową gości, którzy kolendry nie lubią, choć jej nigdy w zasadzie nie próbowali, zrezygnowali z tego istotnego w gruzińskich potrawach składnika.

Choć więc znana restauratorka pochwaliła baraninę podawaną w lokalu, o niedoprawionych potrawach i nudnym sposobie ich podania nie miała zbyt wielu ciepłych słów do powiedzenia. Jednak w prawdziwą furię wpadła, gdy zobaczyła zaplecze kuchni. Wszechobecny brud doprowadził ją do tego, że zaczęła rzucać mięsem! "Ch* mnie to obchodzi" - nie przebierała w słowach Magda Gessler. Miała jednak kilka pomysłów na to, jak tchnąć nowe życie w restaurację.

Zaczęła od zmiany nazwy, która z pewnością poprawi humor tym, których aktualnie nie stać na wypad do kolorowej i pełnej smaków Gruzji. Teraz mogą znaleźć ją w Zakręcie w restauracji Zajazd do Gruzji 2700 km. Podwarszawska miejscowość może już pochwalić się nowym menu, które wyszło spod ręki kulinarnego autorytetu. Co więcej, Magda Gessler była zadowolona również po powrocie do lokalu, który przeszedł "Kuchenne Rewolucje". A to prawdziwa rzadkość!

"Tak mi dziś dopieprzy**" - cieszyła się restauratorka, u której na talerzu wylądowało wreszcie solidnie przyprawione danie. Jak dodawała, choć wyznaje zasadę rozsądnych porcji i różnicy pomiędzy próbowaniem, a objadaniem się, tym razem apetyt rósł z każdym kęsem. A jak lokal w nowej odsłonie ocenili jego nowi goście? O tym możecie przeczytać tutaj!

Magda Gessler dobrze wie, jak wcielić w życie powiedzonko "zakasać rękawy". Restauratorka od lat "bierze się do roboty", aby dostarczać nam kolejnej porcji rozrywki w "Kuchennych Rewolucjach". Co ma do powiedzenia o swoim sukcesie? Więcej szczegółów w naszej galerii zdjęć poniżej!

Magda Gessler: Wnuczka odziedziczyła temperament po mnie!
Sonda
Czy byłaś/eś w restauracji, w której odbyły się "Kuchenne Rewolucje"?

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają