>>> Kuchenne rewolucje 4, odcinek 9 - OGLĄDAJ ZA DARMO w internecie
Kulinarna przyszłość gospody w Magnuszewie, została wytyczona drogą usypaną jabłkami. "Kuchenne rewolucje" udały się - Gessler z wielką ochotą podpisała się pod kartą dań. Interes prowadzony przez panią Danutę wraz z córką Anną przetrwał wizytę warszawskiej rewolucjonistki.
Na początku nie było jednak łatwo. Pierwsze wrażenie okazało się koszmarem. Potrawy były mrożone i odgrzewane, ale najgorzej smakowały kiszone ogórki. Magda Gessler od razu wiedziała, że robi się je w gotowej przyprawie, a na dodatek w plastikowym wiadrze! - Są spier***one totalnie i śmierdzą gó***m - oceniła po degustacji.
Jak powinno się kisić ogórki? Należy to robić w szklanych słojach, a nie plastikowych pojemnikach oraz dodawać prawdziwy koper, a nie gotową przyprawę.
Rewolucja się udała
Ostre słowa sprawiły, że restauratorki stanęły na nogi. Z każdą kolejną minutą Magda Gessler była coraz bardziej zadowolona z postępów prac nad Starą Kuźnią.
Ostatecznie Magda Gessler podpisała się pod rewolucją. Była zachwycona przemianą, jaka zaszła w lokalu.