Magda Gessler, w programie "Kuchenne rewolucje" przedstawiana jako "kreatorka smaku i stylu", bez wątpienia zasługuje na miano królowej TVN-u. Format cieszy się niesłabnącą popularnością, nie brakuje również zgłoszeń od właścicieli lokali gastronomicznych, którzy chcą odmienić oblicza swoich kuchni pod czujnym okiem gwiazdy.
Sama Magda Gessler firmuje swoim nazwiskiem szereg restauracji oraz produktów. W jej lokalach można dostać m.in. słynne już pączki kosztujące kilkanaście złotych za sztukę, a w sezonie - jagodzianki, które w tym roku kosztowały, zależnie od wielkości, 13 lub 23 złote. Teraz w delikatesach "U Fukiera" można kupić również grzyby, których ceny są... Cóż, sami zobaczcie.
Jak podaje portal o2, u Magdy Gessler można kupić suszone oraz marynowane grzyby. Amatorzy darów lasu mogą skusić się również na potrawy, w których są one obecne. Idealnym wyborem na pierwsze danie zdaje się być żur na prawdziwkach. Ten kosztuje - bagatela - 47,62 zł za 900 ml. Na drugie danie polecają się pulpety cielęce w sosie z borowików lub gulasz cielęcy z leśnymi grzybami. Cena 900-mililitrowej porcji to w obu przypadkach 57,14 zł.
Pora na crème de la crème, czyli grzyby u Magdy Gessler. Smakosze mogą wybierać spośród kilka rodzajów. Na początek przyjrzyjmy się darom lasu marynowanym staropolskim sposobem. 350-mililitrowy słoik tak przyrządzonych grzybów kosztuje od 20 zł (cena opieniek) do 26,67 zł (za kurki). Pośrednim wyborem są maślaki i podgrzybki - w tym przypadku koszt słoiczka wynosi 22,86 zł.
Jeśli poszukujecie suszonych grzybów do świątecznego bigosu czy innych potraw, możecie znaleźć je u Magdy Gessler. Należy jednak nastawić się na spory wydatek. W delikatesach Gessler dostępne są krojone borowiki w cenie 18,10 zł za 25 g lub całe kapelusze, które kosztują 27,62 zł.
Restauratorka przyzwyczaiła nas do wysokich cen, ale i dobrej jakości produktów. Świąteczne potrawy u Magdy Gessler w 2021 roku również nie należały do najtańszych. Z niecierpliwością czekamy na ogłoszenie tegorocznych cen, a tymczasem... Skusicie się na grzyby od Magdy Gessler?