Magda Gessler często musi mierzyć się z krytyką dotyczącą cen dań w jej restauracjach. Słynna restauratorka posiada również cukiernie, jedną z najsłynniejszych jest "Słodki, Słony", to właśnie tam w Tłusty Czwartek ustawiały się prawdziwe tłumy, które ciągnęły się przez cały dzień aż przez dwie ulice! Ludzie byli zdania, że warto poczekać i zapłacić 11 złotych za pączka od gwiazdy programu "Kuchenne Rewolucje", choć w sieć zalewały lawiny komentarzy, że tylko głupcy płacą tyle za pączka.
NIE PRZEGAP: Nasz nowy dom: Katarzyna Dowbor była w szoku, jak to zobaczyła! Padły okrutne słowa. "Nie jestem przekonana czy wy tę zimę przeżyjecie"
Coraz więcej osób staje w obronie Magdy Gessler i zauważa, że zakupy w lokalach gwiazdy TVN nie są obowiązkowe. Wciąż znajduje się wielu chętnych na jej dania, mimo że ceny niektórych dań przyprawiają o zawrót głowy. Tym razem Magda Gessler popuściła nieco ceny wybranych dań, co można uznać za ogromny plus, ale z drugiej strony już totalnie odleciała przy ustalaniu cen innych, które wydawałoby się, że są stworzone z dość popularnych składników o niezbyt wygórowanych cenach.
Magda Gessler przedstawiła cennik. Potrawy Wielkanocne gwiazdy TVN - ceny zwalają z nóg!
Magda Gessler także w programie "Kuchenne rewolucje" w odcinkach nagrywanych podczas pandemii i obostrzeń, stara się uświadomić właścicielom lokali, jak ważne jest wyjście do ludzi z ofertą potraw na wynos. Sama sprzedaje swoje potrawy również przez internet. Dostawa produktów z jej sklepu obejmuje całą Polskę i przy zakupach poniżej 250 złotych kosztuje 25 zł. Towar wysyłany jest kurierem, więc w dobie pandemii i zwiększonej ilości przesyłek może potrwać nawet 3-4 dni. Można mieć więc wątpliwości, czy po tylu dniach, niektóre produkty ciągle będą tak dobre, jak przed wysyłką. Na pewno jednak zadowoleni będą mieszkańcy Warszawy, którzy swoje świeże zamówienie mogą odebrać osobiście.
Tymczasem ci, którzy chcieliby wzbogacić swój stół o Wielkanocne potrawy Magdy Gessler, muszą liczyć się z tym, że tanio nie będzie. Gwiazda TVN używa jaj z hodowli ekologicznej, których koszt waha się w granicach 10-13 złotych. Za 200 gram pasty jajecznej, na którą składają się jajka, majonez i szczypiorek trzeba zapłacić aż 15 złotych! Nie trudno więc wyliczyć, że na każdym kilogramie jajecznej mieszanki prowadząca programu inkasuje aż 75 złotych! Wcale nie lepiej prezentuje się sytuacja faszerowanych szynką jajek. Za 5 połówek (czyli 2,5 jajka) zapłacicie aż 28 złotych!
NIE PRZEGAP: Cleo aż osłupiała, gdy usłyszała co do dziewczynek powiedział Dawid Kwiatkowski! Potężny szok w "The Voice Kids", nigdy nie powinno do tego dojść!
Mamy jednak dobrą wiadomość dla tych, którzy chcieliby sprawdzić, jak smakuje żurek Magdy Gessler, który do tej pory kosztował 60 złotych za litr. Choć co prawda objętość zmniejszyła się do 900 ml, to cena spadła do 45 złotych. Podobnie sytuacja wygląda z makowcem - choć jego cena nie uległa zmianie i dalej wynosi 110 złotych, to gramatura zwiększyła się z 1 kg do 1,2 kg. Foremka pasztetu z dziczyzny i grzybów o wadze 500 gram to już z kolei 75 złotych.
Choć zapewne wielu znowu będzie narzekać na ceny, jakie narzuciła Magda Gessler, to można się spodziewać, że podobnie jak w Tłusty Czwartek chętnych nie zabraknie. Zobaczcie na zdjęciach niżej, jakie były wtedy kolejki do jej cukierni! Prawdziwy szał!