Magda Gessler non stop mierzy się z krytyką dotyczącą cen w jej lokalach. Gwiazda TVN doradza innym restauratorom, by mieli przystępny cennik, jednak sama się do tej zasady nie stosuje. Mimo, że w jej lokalach nie jest tanio, cały czas ustawiają się przed nimi kolejki. Gessler przygotowała już świąteczne menu, a na stronie jej delikatesów "U Fukiera" można już dokonywać zamówień. Dzięki temu możemy się przyjrzeć cennikowi.
NIE PRZEGAP: Rafał Królikowski ujawnia prawdę o relacji z Małgorzatą Ostrowską-Królikowską. "Potrzeba czasu, żeby ta rana się zagoiła"
Zacznijmy od tradycyjnych przystawek na Boże Narodzenie:
- fileta z sandacza (200g) do usmażenia - 25 zł,
- łosoś marynowany (200g) - 31 zł,
- filet z karpia bez ości (200g) - 28 zł,
- ryba po grecku duszona z włoskimi warzywami (słoik 200g) - 35 zł,
- śledź po kaszubsku (300g) - 42 zł,
- śledź sherry po polsku z antonówką, śmietaną i musztardą (300g) - 43 zł,
- szczupak faszerowany migdałami, rodzynkami i chałką (słoik 200g) - 36 zł.
- schab po warszawsku w galarecie (300g) - 29 zł,
- kapusta z grzybami i pigwą (900 ml) - 79 zł,
- wieprzowe "nóżki jak dawniej" (słoik 200g) - 30 zł,
- chleb na zakwasie z mąki żytniej (1 kg) - 35 zł.
NIE PRZEGAP: Gwiazdy "M jak miłość" tracą pracę! Wszystko przez Basię Kurdej-Szatan
Na wigilijnym stole nie może zabraknąć tradycyjnego kompotu z suszu. Jego cena u Magdy Gessler robi powalające wrażenie. Za "Kompot z suszu taki jak w domu u mamy" w słoiku 900 ml zapłacimy aż 40 złotych! Na świątecznym stole nie może zabraknąć też pierogów. 6 sztuk wypełnionych kapustą i prawdziwkami kosztuje 42 złote. Możecie też kupić uszka z borowikami do czerwonego barszczu. Za 10 sztuk zapłacicie 44 złote.
Na Boże Narodzenie Magda Gessler proponuje też trzy świąteczne zupy.
- barszcz czerwony jak rubin na zakwasie (900 ml) - 50 zł,
- żur na prawdziwkach (900 ml) - 50 zł,
- czysta zupa grzybowa (900 ml) - 70 zł.
Świąteczny obiad: dania główne
- schab pieczony ze śliwką (0,5 kg) - 55 zł,
- kaczka pieczona w całości z antonówką (2,2 kg) - 140 zł,
- karkówka z czosnkiem pieczona w ziołach (0,5 kg) - 55 zł,
- kurczak pieczony i nadziewany wątróbką i chałką (1,6 kg) - 90 zł.
Świąteczne ciasta: deser u Magdy Gessler
- makowiec na bogato z orzechami (1,2 kg) - 120 zł,
- babka drożdżowa z bakaliami (1,2 kg) - 70 zł,
- piernik staropolski z powidłami śliwkowymi (1 kg) - 85 zł,
- sernik krakowski (1 kg) - 80 zł,
- beza migdałowa z kremem (1,1 kg) - 110 zł,
- jabłecznik z cynamonem (1,2 kg) - 65 zł.
A wy co myślicie o tych cenach? Dajcie nam znać w komentarzach i oddajcie głos w sondzie niżej!