Bohaterem czwartkowego odcinka "Kuchennych Rewolucjach" była pizza neapolitańska! Dokładnie tak. To ona wywołała największe poruszenie wśród widzów i internautów. Magda Gessler przeprowadzała rewolucję w restauracji z kuchnią włoską w Zambrowie. Serwowana tam pizza przyprawiła ją o dreszcze! Gessler opublikowała w nocy dwa wpisy na Facebooku. Emocjonalne posty wzbudziły zainteresowanie fanów Gessler, ale też sprowokowały do krytyki.
Gessler o pizzy:
- Gdzie kawałek pizzy w ręku stoi na baczność, a nie jak dawniej impotencki kutas z którego cieknie podejrzana woda ??.... dalej ocenicie i zobaczycie sami czy pizza powinna stac na baczność czy ... No dobrze już wiecie o co chodzi !!!
Internauci zareagowali na wpis Gessler. Upomnieli ją i uświadomili, jaka powinna być pizza serwowana w lokalu:
- Jeżeli chodzi o pizzę to tak jak właściciel wspomniał jest to pizza neapolitańska, która charakteryzuje się miękkim ciastem i krótkim czasem wypieku w wysokiej temperaturze. Dziwi mnie fakt ze Pani Magda tego nie wie.
- Niestety ale Pani Magda nie wie o czym mówi - nie odróżnia rodzajów pizzy - to jest pizza napoletana, która jest lejąca, mokra. Oczywiście składniki to inna sprawa, ale nie każda pizza musi być chrupiąca.