Wysokie ceny w lokalach, które są sygnowane nazwiskiem Magdy Gessler, nie są dla nikogo zaskoczeniem. Jak podkreśla gwiazda TVN, idą one w parze z jakością serwowanych potraw. W przypadku "U Fukiera" atutem jest także lokalizacja - restauracja znajduje się bowiem w samym sercu Rynku Starego Miasta w Warszawie.
Komunia u Magdy Gessler. Zostały ostatnie miejsca
Jak się dowiadujemy, pozostały jeszcze ostatnie wolne terminy na maj i czerwiec, kiedy to odbywają się przyjęcia komunijne. Ceny jednak mogą przyprawić o ból głowy - za najtańszy talerzyk zapłacimy bowiem 330 złotych! Najdroższa opcja to 390 złotych za osobę. Możemy też wybrać menu wegetariańskie, co ostatnio jest już standardem.
Jak przekonują przedstawiciele lokalu - każdy, kto zdecyduje się na rezerwację, może liczyć nie tylko na "wykwintne dania kuchni polskiej łączące tradycje z nowoczesnością", ale też kompleksową obsługę. Nie ma także ograniczeń czasowych, co pozwoli w spokoju delektować się posiłkami i czasem spędzonym z rodziną.
– Tutaj płaci się za przywilej grzania się w blasku cudzej sławy, która zazwyczaj jest oprawiona prestiżową lokalizacją, wyrafinowanym wystrojem i wyszukanymi produktami. Te lokale mają wysokie koszty, więc ceny muszą być w nich też wysokie. I to mnie nie dziwi – komentuje znany krytyk kulinarny Maciej Nowak w rozmowie z WP.
Przykładowe menu u Magdy Gessler za 390 złotych
Carpaccio z polędwicy marynowanej w imbirze i pieprzu
Półgęsek wędzony z sosem z jeżyn na czerwonym winie
Rumiany rosół na wielu mięsach z jarzynami, serwowany z domowymi kluskami
Pierś z kaczki marynowana w rozmarynie podana na sosie śliwkowym w towarzystwie buraczków concasse i tradycyjnych kopytek z masłem
Torcik pistacjowo-malinowy