Od dawna wiadomo, że nikt nie potrafi rozmawiać o jedzeniu, tak jak Magda Gessler. W swoim nowym programie najbardziej znana restauratorka odkryje w Polsce prawdziwe kulinarne talenty i opowie fascynujące historie prosto z kuchni. To nie wszystko! Podejrzy jak pracują szefowie restauracji i spróbuje ich popisowych dań. Skąd czerpią inspiracje? Jak prowadzą lokale? Czym udaje im się przyciągnąć gości?
W pierwszym odcinku "Odkryć Magdy Gessler" zawitamy do warszawskiej restauracji Zoni. Zaprojektował ją ceniony architekt Mirosław Nizio. Klimat miejsca jest niepowtarzalny. Szefem kuchni jest Aleksander Baron, nazywany kreatorem prawdziwie spektakularnych smaków. Od lat zbiera wiedzę na temat dań, które królowały na polskim stole nawet sto lat temu! Na tej podstawie przygotowuje potrawy, które zaskakują nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Co zaserwuje Magdzie Gessler? Będzie to m.in. doskonały chłodnik z wołowiną, wyjątkowy ser dojrzewający w ziemi, podany na torfie, a na deser mus z… mózgiem i wanilią. Czy wszystko przypadnie jej do gustu?
Premiera "Odkryć Magdy Gessler" w Food Network już 31 marca, o godzinie 11:45.