Magda Gesssler zje MUS z MÓZGIEM i wanilią

2019-03-28 14:23

Kolejny program Magdy Gessler jest niezwykłą szansą, żeby zobaczyć ambasadorkę kanału Food Network w zupełnie nowej roli! Słynna restauratorka tym razem ruszy w podróż po Polsce, żeby pokazać widzom oryginalne lokale oraz genialnych szefów kuchni! Czy uda im się zaskoczyć ikonę telewizji? Pierwszy odcinek nowego programu "Odkrycia Magdy Gessler" już 31 marca na antenie Food Network!

Magda Gessler nie lubi jeść w Masterchef

i

Autor: Engelbrecht/AKPA Jedzenie, które restauratorka musi próbować w programach, często ląduje w koszu

Od dawna wiadomo, że nikt nie potrafi rozmawiać o jedzeniu, tak jak Magda Gessler. W swoim nowym programie najbardziej znana restauratorka odkryje w Polsce prawdziwe kulinarne talenty i opowie fascynujące historie prosto z kuchni. To nie wszystko! Podejrzy jak pracują szefowie restauracji i spróbuje ich popisowych dań. Skąd czerpią inspiracje? Jak prowadzą lokale? Czym udaje im się przyciągnąć gości?

W pierwszym odcinku "Odkryć Magdy Gessler" zawitamy do warszawskiej restauracji Zoni. Zaprojektował ją ceniony architekt Mirosław Nizio. Klimat miejsca jest niepowtarzalny. Szefem kuchni jest Aleksander Baron, nazywany kreatorem prawdziwie spektakularnych smaków. Od lat zbiera wiedzę na temat dań, które królowały na polskim stole nawet sto lat temu! Na tej podstawie przygotowuje potrawy, które zaskakują nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Co zaserwuje Magdzie Gessler? Będzie to m.in. doskonały chłodnik z wołowiną, wyjątkowy ser dojrzewający w ziemi, podany na torfie, a na deser mus z… mózgiem i wanilią. Czy wszystko przypadnie jej do gustu?

Premiera "Odkryć Magdy Gessler" w Food Network już 31 marca, o godzinie 11:45.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają