Master Chef 4, odc. 2. Zobacz kto urzekł jurorów!

2015-09-14 13:09

Drugi odcinek czwartej edycji Master Chefa za nami. Uczestnicy, którzy zaprezentowali się tym razem, pokazali na prawdę wysoki poziom. Nie zabrakło tez wyjątkowych charakterów. Kto chwycił za serca bezwzględne autorytety kuchni?

Jako pierwsza w drugim odcinku nowej edycji Master Chefa pojawiła się Sandra, która na co dzień robi gofry. Niestety miła rozmowa z jurorami zaburzyła jej poczucie czasu. Sandra nie zdążyła podsmażyć medalionów z wieprzowiny oraz spaliła sos. Na szczęście Michel okazał dobre serce i dał dziewczynie z Wielkopolski drugą szansę. Miała godzinę na przygotowanie... klusek śląskich. Na szczęście Sandra okazała się wspaniałą kucharką i bez trudu poradziła sobie z zadaniem. - Masz godzinę, żeby zrobić pizzę i dostaniesz fartuch - powiedział Michel. Na szczęście to był żart ze strony jurora.

Edyta i Arkadiusz oprócz tego, że mieszkają w Dublinie i są narzeczeństwem, kochają też gotować. Edyta przygotowała pierogi z soczewicą, ale nie zdążyła wyjąc ich z garnka na czas. Podała tylko sos i chorizo. Jurorzy postanowili potrzymać ją w niepewności i zanim wydali werdykt, zaprosili jej ukochanego, który zrobił klopsiki jagnięce w bułce, ale nie zdążył wydać bułki! Na szczęście poziom umiejętności kulinarnych spowodował, że urocza para przeszła dalej.

W programie pojawił się tez prawdziwy bohater! Piotr, student z Krakowa, pół roku temu stracił rękę, broniąc swojej koleżanki przed napastliwym bandytą. Zbój zadał mu kilka ciosów nożem. Chłopak otrząsnął się po tragedii i mimo trudności, zaczął gotować. Zachwycił Anię Starmach i Magdę Gessler piersią z kaczki. Michel nie był przekonany, ale Piotr dostał fartuch.

Ostatnim z uczestników był Damian, dobrze znany fanom programu. Pojawił się już w Master Chefie trzy razy - za pierwszym razem nie dostał fartucha, w ostatniej edycji doszedł do drugiego etapu, a teraz ma nadzieję na zwycięstwo. Wrocławianin ma jasno sprecyzowany plan - wygrać program, wydać książkę, zarobione pieniądze przeznaczyć na szkolę dla kucharzy oraz dostać się na staż do restauracji Michela. Damian przygotował pierś z gołębia i ciasto marchewkowe. Jurorzy byli zachwyceni, ale zanim ogłosili werdykt zaprosili babcię chłopaka, która nauczyła go podstaw w kuchni. Czy Damian tym razem zwycięży?

Zobacz: Kuchenne rewolucje. Magda Gessler o kulturze jedzenia w Polsce

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają