MasterChef Junior 3 FINAŁ: relacja NA ŻYWO na SE.pl

2018-05-13 23:27

Za nami finał MasterChefa Juniora 3! Kto wygrał: Anika czy Bartek? Przeczytajcie zapis relacji na żywo i sprawdźcie, kto otrzymał statuetkę MasterChefa Juniora!

Finał MasterChefa Juniora był emocjonujący! Rywalizowali ze sobą nie tylko uczestnicy, ale... jurorzy. Za nami starcie gigantów, w którym zmierzyli się wszyscy jurorzy: Anna Starmach, Michel Moran oraz Mateusz Gessler. Kto był najlepszy? I kto wygrał walkę o tytuł MasterChefa Juniora? Przeczytajcie zapis relacji na żywo na SE.pl!

21.29 MasterChefem Juniorem został... Bartek!

21.28 Za moment dowiemy się, kto został MasterChefem Juniorem. Młodym kucharzom towarzyszą ich rodziny.

21.13 Wybór będzie trudny. Anika i Bartek wspięli się na wyżyny swoich możliwości.

21.11 Anika zrobiła lody marakujowe z ziemią jadalną. Bartek - lody czekoladowe z espumą wiśniową, sosem karmelowym. Pobili rekord w MasterChefie, nie tylko Juniorze, ale również dla dorosłych - oboje skończyli 27 minut przed czasem.

21.10 Anika z Bartkiem na deser przygotowują lody z ciekłego azotu. Nie umawiali się wcześniej, ale obojgu spodobała się kuchnia molekularna.

21.06 Bartek podał polędwiczkę wieprzową z sosem szafranowo-kurkowym. - Kurki i szafran fajnie się uzupełniają, doprawione mięso - powiedziała Ania Starmach. - Jesteśmy na bardzo wysokim poziomie - powiedział Michel Moran.

21.04 Anika przygotowała polędwiczki z królika ze szpinakiem i sosem szparagowym. - To jest już profesjonalna kuchnia - powiedział Michel Moran.

21.03 Bartek podał stek z tuńczyka z puree z wężymordu z sezamem. - Ale te dzieciaki kombinują - powiedziała Ania Starmach.

21.00 Anika przygotowała stek z miecznika na cassoulet.

20.57 Bartek podał polędwicę z sarny z sosem malinowym.

20.55 Anika na drugą przystawkę podała krewetki z sosem bearneńskim z chipsami z ziemniaka truflowego.

20.54 Bartek wkrótce po niej podał balon z mozarelli z serem kozim i pomidorami. Inspirował się kuchnią molekularną. - Ale miał pomysł, chapeau bax - powiedział Mateusz Gessler.

20.53 Anika podała pierwszą przystawkę. Podała chłodnik z awokado z chipsami z szynki parmeńskiej z olejem z pestek dynii.

20.52 Bartek na przystawkę przygotował balon z mozarelli z orzeszkami pinii.

20.51 Anika na przystawkę poda chłodnik z awokado. - Rzadko robię ten chłodnik w domu, ale jak już zrobię, to wszystkim smakuje. Dziś była wyjątkowa okazja, żeby go podać - powiedziała Anika.

20.36 W finałowej konkurencji uczestnicy będą musieli wykonać po 5 dań w 2,5 godziny.

20.35 W finale wystąpią: Anika Ćwiek - sushimasterka i Bartek Kwiecień - wygrał konkurencję kuchni molekularnej. Jego danie będzie odtworzone w menu reprezentacji Polski.

20.33 Wygrała drużyna niebieskich na czele z Mateuszem Gesslerem.

20.31 Grupa niebieskich wykinała wątróbkę z cebulą po staropolsku z sosem czekoladowo-malinowym. - Danie jest przepyszne i przepięknie wygląda - mówi Pola.

20.29 Grupa czerwonych zrobiła krewetki w tempurze, z dressingiem z awokado i guacamole. - Danie jest bardzo dobre, mimo to następnym razem owoce mogłby być równiej pokrojone - mówi Stefcia.

20.25 Dziecięce jury ocenia potrawy. Na pierwszy ogień idzie grupa żółtych i jej tatar z tuńczyka. - Moim zdaniem to danie jest niedoprawione, brakuje pieprzu i soli - mówi Pola. Michel dosala potrawy na talerzach dzieci.

20.23 W grupie żółtych głównym składnikiem jest ryba, mimo to Michel nie wie do końca, co wyjdzie jego grupie z tego dania.

20.22 Grupa czerwonych z Anną Starmach zrobi sałatkę egzotyczną, której składnikami będą krewetki, mango i truskawki.

20.21 Grupa niebieskich na czele z Mateuszem zrobi wątróbkę z czekoladą i chilli.

20.20  Michel nie zabrał połowy składników, zabrał składniki od innych oraz przeszkadzał, aby spowolnić innych.

20.19 Anna, Michel i Mateusz buszują po spiżrarni, szukając produktów.

20.10 Jurorami zostal: Anastazja, Pola, Stefcia i Mateusz.

20.09 Zadanie nie będzie łatwe. Uczestnicy będa musieli przygotować dania z wybranych przez nowe jury składników. Składniki są... oryginalne. To między innymi krewetki, truskawki i czekolada.

20.07 Zadanie grupowe: jurorzy będą gotować z uczestnkami tej edycji MasterChefa Juniora 3. Która drużyna wygra? O tym przekonamy się wkrótce.

20.04 Rozpoczynamy wielki finał MasterChefa Juniora 3.

Czytaj: Domowe wino – lubicie? Winogrona, porzeczki to standardowe owoce używane do jego  produkcji. A gdyby tak wino ze zdrowego mniszka lekarskiego?

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają