"Na noże" odcinek 1 - niedziela, 4.09.2016, o godz. 21.30 w TVN
"Toute Varsovie" - to jedna z eleganckich restauracji w Warszawie. Jak co wieczór lokal jest zapełniony po brzegi, a personel nie nadąża z obsługą gości. Szef kuchni, główny bohater serialu - Jacek Majchrzak robi wszystko, co w jego mocy, aby ratować sytuację. Zupełnie inne podejście do pracy i gości ma inny kucharz z zespołu Darek Zimoląg pseudonim Dario Boretti (Piotr Stramowski) - lekceważy gości, wybiera drogę na skróty w swoim fachu, na czym cierpi jakość potraw.
Pozostali członkowie kucharskiego zespołu Jacka to cukiernik Patryk Nowak (Piotr Głowacki) oraz sous chef Zuza Gładysz (Joanna Jarmołowicz). Nad salą ma czujne oko Wiola Foryga (Weronika Książkiewicz) - atrakcyjna pani menadżer, kochanka Jacka i prawa ręka właściciela "Toute Varsovie", Tomasza (Zbigniew Stryj).
W 1 odcinku "Na noże" Tego dnia restaurację odwiedza Bogdan Serafin (Antoni Pawlicki) - poważny inwestor, atrakcyjny, młody milioner, który oczekuje wyśmienitej kuchni i profesjonalnej obsługi. Jacek ze swoją ekipą wychodzi zwycięsko z powierzonej mu misji - honor restauracji zostaje uratowany, goście są zadowoleni, a co najważniejsze, zadowolony jest Serafin.
Jednak kiedy szef restauracji prosi Majchrzaka na salę, zamiast podziękowania ten zostaje skrytykowany i stawia mu się żądanie zwolnienia całego zespołu. Jacek twardo staje za swoimi ludźmi i rzuca pracę. Majchrzak postanawia dokonać zmian w swoim życiu i wyprowadza się od Wioli, z którą jest w związku.
Nie trzeba wiele czasu, by okazało się, że kuchnia bez Jacka nie funkcjonuje tak jak dawniej - nowy szef, Darek, nie dorasta mu do pięt. Patryk i Zuza mają dość chamstwa Darka i również odchodzą z "Toute Varsovie". Tymczasem do Polski zajeżdża swoim foodtruckiem Antoni - dziadek Jacka, również kucharz.
Antoni to wolny ptak, który dwadzieścia lat temu zostawił rodzinę i ruszył w świat. Jako kucharz pracował na statkach, by w końcu zejść na ląd, kupić foodtrucka i dalej przemierzać świat gotując i sprzedając "polish flaki". Smak flaków Antoniego pamięta cała stara Warszawa. Istnieje rodzinna legenda, że dziadek Antoni dodaje do nich jakąś tajemniczą przyprawę i to właśnie ona nadaje im ten niezwykły smak.
Dziadek ma ogromny wpływ na Jacka. Przekonuje go, aby wspólnie z przyjaciółmi, założył własną restaurację. Majchrzak decyduje się na ten krok. Bez pieniędzy i bez dachu nad głową...
ZAPISZ SIĘ: Codzienne wiadomości SuperSeriale.pl na e-mail