Natalia Kukulska nie wyobraża sobie świąt bez smażonego karpia!

2015-12-16 13:45

Już za kilka dni Boże Narodzenie. Natalia Kukulska nie ukrywa, że uwielbia eksperymentować w kuchni, ale podczas świąt pozostaje tradycjonalistką i trzyma się sprawdzonych przepisów swojej babci. Na jej stole nie może zabraknąć karpia, kapusty z grzybami oraz tradycyjnych zup - barszczu, grzybowej i rybnej. Jak jeszcze wokalistka przygotowuje się do Wigilii?

Wokalistka nie ukrywa, że jest miłośniczką smażonego karpia. Tej ryby nie może zabraknąć podczas Wigilii - Ta potrawa cieszy się u nas w domu dużym powodzeniem. Oczywiście nie wyobrażam sobie też Wigilii bez kapusty z grzybami i kompotu z suszu. Dzieci co prawda za nim nie przepadają, ale ja go uwielbiam. Mój kompot nie ma tak intensywnego wędzonego posmaku, jest słodszy i orzeźwiający za sprawą cytrusów i kardamonu. Dwa lata temu po raz pierwszy na Wigilię zrobiłam kutię, której nigdy wcześniej nie jedliśmy, więc bardzo chciałam poznać tę potrawę - wyszła cudownie! Jak zawsze będą też na naszym stole trzy zupy. Ja zrobię barszcz czerwony, rodzina z Poznania przygotuje grzybową, a moja babcia rybną - na każdy dzień inna - mówi artystka w rozmowie z Kropka TV.

Zobacz: Natalia Kukulska w młodości: MACOCHA JĄ GŁODZIŁA?

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki