- Dzieci namówiły mnie na taką książkę. Widocznie aż tak lubią moją kuchnię i chciały, żeby inni ludzie też poznali te smaki - mówi "Super Expressowi" Tyszkiewicz. - Postanowiłam napisać taką książkę, która pomoże kobietom w gotowaniu raz w tygodniu i dostarczy jedzenia na cały tydzień. Te liczne przepisy, które znajdujemy w internecie, są wspaniałe. Ale potem stajemy przed takim problemem, że przyprawy, które są do tego przydzielone, kosztują więcej od mięsa, które się kupiło. Pięć ziarenek czerwonego pieprzu, osiem zielonego, siedem kaparków. A przecież i tak trzeba kupić cały słoik. Potem to kiśnie w lodówce wszystko. A wydajemy ze 150 zł - opowiada nam gwiazda kina.
Zobacz: Małgorzata Foremniak rozprawiła się z prześladowcą
Więcej o swojej książce i ulubionych potrawach aktorka i jej córka Karolina Wajda (49 l.) opowiedzą w dzisiejszym, sobotnim "Pytaniu na śniadanie". Na program zapraszają Marzena Rogalska (46 l.) i Tomasz Kammel (45 l.). Startujemy od godz. 7.30.