Według brytyjskiego prawa pijany człowiek na 100 mililitrów krwi ma 80 mg alkoholu. Jak podaje Daily Mail, na 100 militrów krwi przypadało aż 416 mg alkoholu, a to oznacza, że Winehouse stan upojenia alkoholowego przekroczyła pięciokrotne!
Przypomnijmy, że wcześniej mówiono o śmierci z powodu przedawkowania narkotyków. Testy toksykologiczne tę możliwość jednak wykluczyły.
Zdaniem informacji Daily Mail BEZPOŚREDNIĄ przyczyną śmierci Amy był właśnie alkohol spożyty w zbyt dużej ilości. To on spowodował, że Winehouse przestała oddychać.
OFICJALNIE: Alkohol przyczyną śmierci Amy Winehouse
2011-10-26
20:30
Od śmierci Amy Winehouse minęły już 3 miesięce, ale dotąd nieznane były jej dokładne powody. Dziś wiadomo już na pewno, że przyczyną śmierci piosenkarki było ZNACZNE przdawkowanie alkoholu.