Olga Bończyk: polędwica wieprzowa z boczkiem

2009-04-06 9:08

- Jestem zabiegana, ale zawsze znajdę chwilę, żeby przygotować potrawę na wielkanocny stół. W tym roku aktorka Olga Bończyk (41 l.) zaserwuje swoim bliskim polędwicę wieprzową. Mam na nią prosty przepis, a danie smakuje doprawdy wykwintnie.

Składniki:
1 duża polędwica wieprzowa; paczka boczku krojonego wędzonego; majeranek

Sposób przygotowania:
Polędwicę przecinamy na trzy grube paski. Każdy z nich owijamy boczkiem. Potem zaplatamy je tak jak warkocz. Całość lekko obsmażamy na patelni. Potem wkładamy do brytfanki i posypujemy majerankiem i przykrywamy folią aluminiową. Pieczemy w piecu ok. 20-25 minut w temperaturze 180 st. C.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki