Pascal Brodnicki zdobył popularność jako prowadzący popularnego programu telewizyjnego "Pascal: po prostu gotuj". Show emitowane było na antenie TVN w latach 2005-2009. Kucharz o polsko-francuskich korzeniach nauki pobierał w szkołach gastronomicznych we Francji oraz restauracjach m.in. w Nowym Jorku i Francji. Pascal Brodnicki od 1991 roku mieszka w Polsce.
Popularny kucharz chętnie przekazuje swoją wiedzę innym. Jest on autorem książek kulinarnych, prowadzi także profil na Instagramie oraz kanał w serwisie YouTube, gdzie dzieli się z internautami sprawdzonymi przepisami na tradycyjne (i nie tylko) dania oraz poradami.
Zobacz również: Magda Gessler w prostych włosach! "Tej stylizacji szczerze NIE ZNOSZĘ" [ZDJĘCIE]
Pascal Brodnicki poprowadzi nowy program w TVN
Portal WirtualneMedia.pl donosi, że Pascal Brodnicki już niebawem wróci do TVN. Gwiazdor poprowadzi program "Tak smakuje dziękuję". Premiera show stworzonego przez dentsu Polska przy udziale firm Aldi Polska i Tefal zaplanowana jest na wiosnę br. Nowy program TVN "Tak smakuje dziękuję" emitowany będzie od 8 maja. Przewidziano zrealizowanie sześciu 22-minutowych odcinków. Stacja TVN będzie emitować show w niedziele o godz. 17:25.
- Program "Tak smakuje dziękuję" to pierwszy telewizyjny projekt branded content, przy realizacji którego bierzemy udział. (...) Po realizacji kilku pierwszych odcinków wiemy, że dostarczają one wielu wzruszeń, pokazując ponadczasowe i dobre wartości - okazywanie sobie szacunku i wdzięczność wobec cichych bohaterów dnia codziennego - mówi o projekcie cytowana przez WirtualneMedia.pl Agnieszka Barańska, dyrektor marketingu i komunikacji Aldi Polska.
- Przemierzamy całą Polskę w poszukiwaniu najbardziej inspirujących osób, aby w każdym odcinku opowiedzieć inną historię. Dzieci dziękują swoim bohaterom poprzez przygotowanie uroczystej kolacji w tajemnicy przed nimi. W wyborze menu i rozdzieleniu zadań pomaga im prowadzący, czyli Pascal Brodnicki. Dbamy o to, żeby każdy finał był pełen wzruszeń - opowiada producer dentsu Polska, Daria Grunt.