Jak Katarzyna i Cezary Żakowie, czyli Solejukowa i senator/ biskup Kozioł z "Rancza" obchodzą Święta Wielkanocne? Aktorzy z "Rancza" dbają o to, by pielęgnować rodzinną tradycję świątecznych spotkań czy stole, na którym królują domowe przysmaki.
I choć na co dzień Żakowie starają się odżywiać zdrowo i lubią trochę poszaleć w kuchni przyrządzając nowotorskie potrawy, to na Wielkanoc stawiają na sprawdzone przepisy wyniesione z rodzinnych domów.
Przeczytaj: Ranczo 10 sezon. To koniec serialu Ranczo. Katarzyna Żak żegna się z Solejukową i Ranczem
- Ponieważ święta spędzamy w dużym gronie, każdy przygotowuje coś innego. Moja teściowa robi wspaniały biały barszcz. Cezary smaży kiełbasę - ma swój tajemny sposób. Do tego obowiązkowo chrzan, taki, żeby się łza w oku zakręciła, a także szynka i jajka faszerowane - zdradziła serialowa Solejukowa z "Rancza" w wywiadzie dla magazynu "Kurier TV".
Na wielkanocnym stole u Żaków nie zabraknie dań o niepowtarzalnym smaku, znanym z dzieciństwa aktorów. Katarzyna Żak przyznaje, że nie jest miłośniczką gotowania i przed Wielkanocą zdecydowanie woli sprzątać, jednak święta to taki szczególny czas, że się przełamuje.
Patrz: Ranczo. Katarzyna i Cezary Żakowie mieli romanse na boku
- Robię mazurki i sernik według przepisu mojej babci, do którego ser trzeba zemleć aż trzy razy - mówi aktorka.
Gwiazda "Rancza" nie wyobraża sobie, że mogłaby postawić na wielkanocnym stole gotowe dania kupione w sklepie lub w restauracji. Wyniosła z rodzinnego domu zasadę, że wszystkie potrawy świąteczne muszą być przygotowane własnoręcznie. Poza tym przy wspólnych przygotowaniach jest też czas na ciepłą, nieśpieszną rozmowę z rodziną.
ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail
Chcesz wiedzieć więcej o serialach? Odwiedź nas na Facebooku!