Magda Gessler to restauratorka, właścicielka lub współwłaścicielka kilkunastu restauracji w Polsce, a także jedna z najbardziej rozpoznawalnych twarzy stacji TVN. Gwiazda już od lat prowadzi program "Kuchenne rewolucje", w którym ratuje podupadające restauracje. Jej ogromna wiedza i trafne wskazówki sprawiły, że lokale, które były spisane na straty, dziś są odwiedzane przez wielu gości. W ostatnim odcinku "Kuchennych rewolucji" restauratorka zawitała w Olsztynie. Tam spotkała się z właścicielem restauracji "Calabria". Gessler spodziewała się typowo włoskiej kuchni, jednak oprócz pizzy, sałatek i makaronów zastała kanapki, sushi i pierogi. Jak się okazało, właściciele niewiele wiedzą o tradycyjnych włoskich daniach. Co więcej, nigdy nie odwiedzili tego kraju.
Gwiazda TVN postanowiła, że od tej pory w restauracji będą podawane specjały z kuchni Warmii i Mazur. W menu miały znaleźć się zatem dziczyzna, grzyby, zapiekana ryba czy zupa cebulowa. Lokal zmienił również nazwę na "Bistro Rumiane". Daniel, właściciel restauracji, nie krył swojego przerażenia. Jego narzeczona tłumaczyła, że od 12 lat podawał w restauracji pizzę i nie spodziewał się tak ogromnych zmian. Ostatecznie efekt rewolucji przerósł jego najśmielsze oczekiwania. Mieszkańcy Olsztyna bardzo ciepło przyjęli odmieniony lokal.
- Walczyłem o pizzerię, a to nie miało sensu. To, co zrobiła pani Magda, to jest kosmos - powiedział mężczyzna.
Nikt jednak nie spodziewał się, że kilka miesięcy po rewolucji i zaledwie dzień po emisji odcinka, "Bistro Rumiane" zostanie wystawione na sprzedaż. Właściciel wycenił je na 110 tys. złotych. Jak możemy przeczytać w ogłoszeniu, podjął taki krok ze względu na problemy zdrowotne:
Lokal wyposażony w specjalistyczny sprzęt kuchenny bez wkładu własnego. Możliwość przejęcia lokalu wraz z pracownikami znającymi receptury potraw po rewolucjach. Lokal sprzedaję z powodów zdrowotnych.
Na ten moment oferta jest już nieaktualna.