Restauracja po Kuchennych rewolucjach na sprzedaż! Cena: 100 tysięcy!

2015-10-13 18:09

Magda Gessler w sierpniu zmieniała restaurację w Jelczu-Laskowicach. Rewolucja podobno udana (odcinek nie był jeszcze emitowany), ale właściciel dwa miesiące po wizycie restauratorki zdecydował się knajpę sprzedać! Jaki jest powód tej decyzji? Czyżby Magda Gessler nie postawiła lokalu na nogi?

Magda Gessler

i

Autor: Archiwum serwisu

Magda Gessler w połowie sierpnia pojawiła się w Jelczu-Laskowicach, gdzie przerabiała lokal "Boczek i Spółka". Efektem rewolucji była "Chrup Chrup Kartofel", gdzie daniem głównym i królem każdego talerza był ziemniak. Niestety odcinek nie był jeszcze emitowany w telewizji, to przed nami, ale właściciel już zdecydował się na sprzedaż lokalu! Czyżby liczył na promocję w mediach? A może Magda Gessler nie dokonała cudu i restauracja upada? Kwota, jaką właściciel, Robert Chrupcała, życzy sobie za lokal to 100 tysięcy.

Zobacz: Kuchenne rewolucje 12, odc. 6. Właściciel pobił żonę po pijaku. Magda Gessler nie pomogła!

- Magda Gessler nie puściła nas z torbami i nie splajtowałem. Lokal jest wynajmowany i dlatego nie mogę realizować wszystkich pomysłów, jakie mam na to miejsce - mówi Chrupcała w rozmowie z gazetawroclawska.pl.

W menu lokalu są dania Magdy Gessler, na przykład pizza Magdy - z mozzarellą, ziemniakami, skwarkami, krupniokiem, kiełbasą, cebulą, pomidorem i sosem śmietanowo-musztardowym (25 zł), zupa-krem z pora (8 zł), gulasz z indyka z plackami (15 zł), knedle ze śliwkami i sosem cynamonowym (8 zł). Są tam jednak i stare dania, wykreślone przez Gessler (pierogi, carbonara). Chrupcała podkreślił także, że przeprowadził zmiany personalne w lokalu i prawie żaden z pracowników, których poznamy w odcinku Kuchennych rewolucji, nie został na posterunku.

- Nazwisko pani Gessler to przede wszystkim potężny magnes - zachęca właściciel restauracji i dodaje, że ruch w restauracji jest duży.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki