Warszawska restauracja "U Fukiera" cieszy się wśród mieszkańców stolicy i turystów dużą sławą. Fani Magdy Gessler, gwiazdy "Kuchennych rewolucji", mogą tam skosztować dań kuchni polskiej. Serwowane tam potrawy mają jednak takie ceny, że wiele osób może mocno się zdziwić po otworzeniu menu. Powiedzieć, że dla wielu osób mogą one wydawać się wręcz szalenie wysokie, to nie powiedzieć nic. Kłóci się to poniekąd ze słowami samej Gessler, która w "Kuchennych Rewolucjach" wielokrotnie mówiła, że aby osiągnąć sukces w branży gastronomicznej, potrzebne są dwa czynniki. Po pierwsze - wysokiej jakości kuchnia, po drugie - przystępne ceny.
Zobacz: Kotlety schabowe według przepisu Magdy Gessler: moczone w mleku i cebuli
Jeszcze w listopadzie ubiegłego roku sprawdzaliśmy dla was menu "U Fukiera". Już wówczas dużą dyskusję i emocje wywołała m.in. cena, jaką trzeba uiścić za kotleta schabowego (z zasmażaną kapustą, na całą patelnię). Wówczas za taki obiad należało zapłacić 64 zł. Szalejącą wszędzie drożyzna nie ominęła jednak również restauracji Gessler. Obecnie cena za schabowego wzrosła, i to niemało! Aby skosztować schabowego Magdy Gessler trzeba bowiem zapłacić 76 zł!
Polecany artykuł:
A jak inne ceny? Przykładowo:
Flaki - 43 zł, miseczka barszczu - 39 zł rosół -35 złgołąbki - 65 złkaczka - 130 złantrykot - 180 złszarlotka - 31 złsernik - 35 zł