"Strefa Gastro": Nowa audycja w Radiu Eska ROCK
Od 25 maja Eska ROCK zaprasza do "Strefy Gastro" - nowej, weekendowej audycji kulinarnej prowadzonej przez Pawła Lorocha.
"Jestem zachwycony propozycją współpracy ze strony Eski ROCK i fantastyczną atmosferąpanującą w redakcji. Obiecuję, że moje audycje będą pełne dobrego smaku i humoru, ale ostrzegam, że nie zabraknie też treści wywołujących u słuchaczy gwałtowne poczucie głodu, który oczywiście postaram się na bieżąco zaspokajać mnóstwem pysznych propozycji" - zapowiada Loroch.
Audycja emitowane co sobotę i niedzielę od 25 maja. "Strefa Gastro" nadawana będzie na żywo między 9 a 12. Jak zapowiadają twórcy, słuchacze będą mieli okazję poznać szereg kulinarnych zjawisk z całego świata, posłuchać wysmakowanych rozmów z gośćmi, oraz wziąć aktywny udział w audycji za pomocą maili, telefonów i popularnych głosówek.
Zbigniew Frączek, dyrektor programowy radia Eska ROCK, zdradził czego jeszcze mogą spodziewać się słuchacze po nowej audycji.
"Spodziewam się smakowitych opowieści kulinarnych z różnych zakątków Polski i świata, ciekawych historii związanych z tradycją i kulturą, nie tylko kulinarną. Liczę też na aktywny udział licznej grupy fanów Pawła rozsianych po całym świecie. A to wszystko będzie skąpane w pikantnym sosie najlepszej rockowej muzyki" - przyznał.
Paweł Loroch to urodzony w 1979 roku w Warszawie dziennikarz radiowy i telewizyjny, tekściarz, podcaster i promotor kultury kulinarnej. Autor książek (m.in. "Atlas Kanapek Świata" wydawnictwa National Geographic), scenariuszy i gier planszowych. W latach 2005-2013 był jednym z gospodarzy kuchni programu "Pytanie na śniadanie" w TVP2.