U Gessler na wigilijnym stole nie może zabraknąć makowca, kapusty wigilijnej z grzybami, kompotu, kisielu oraz karpia. Ale jak się okazuje, nie będzie to jednak ryba wyłowiona świeżo ze stawu. Musi to być specjalny egzemplarz – głodzony przez 7 dni.
– Karp jest bardzo zdrowy, kiedy się go głodzi – powiedziała popularna kucharka podczas jednej z konferencji. – Karpia trzeba głodzić przez tydzień! Wtedy jest naprawdę czysty i zdrowy – wyznała z całą stanowczością.
Zdaniem Gessler taka praktyka powinna dotyczyć także innych stworzeń. Restauratorka ma sposób, by oczyścić je z toksyn – zwierzęta hodowlane trzeba głodzić za życia.
– Kurczak czy wątróbki kury to tak, jakby ktoś pchał sobie prosto do buzi truciznę. Wątroba to jest filtr. Jak karmimy się nieodpowiednim jedzeniem, to tak, jakbyśmy sobie pchali szambo do ust. W kurczaku gromadzi się wszystko, co najgorsze, chyba że nie je przez tydzień, tak jak robi się z karpiem – apeluje Gessler i radzi, co jadać.
– W ogóle trzeba uważać, co się je, patrzeć na etykiety i wybierać produkty ekologiczne. Warto jeść mniej, a zdrowiej, a do diety wprowadzić rośliny strączkowe i ziarna, orzechy, więcej gorzkiej czekolady, a mniej jej pochodnych – dodała słynna restauratorka.
Kosmetyki i perfumy znanych marek w atrakcyjnych cenach. Sprawdź zniżki i rabaty na Sephora promocje.