Restauracja "U Fukiera" Magdy Gessler cieszy się dużą popularnością. Potrawy z kuchni sławnej restauratorki z pewnością wyróżniają się smakiem, ale ich ceny zwalają z nóg. Sytuacja wygląda podobnie w "Delikatesach u Fukiera", gdzie można zakupić gotowe dania mięsne, rybne i warzywne, ciasta, zupy i przetwory sygnowane marką Gessler. Na stronie sklepu pojawiła się już bożonarodzeniowa oferta. Osoby, które planują postawić na świątecznym stole pyszności z kuchni słynnej restauratorki, muszą przygotować się na wydatki...
Zobacz również: Magda Gessler dostała nowy program! Obok niej same gwiazdy
Tyle kosztują świąteczne potrawy od Magdy Gessler. Ceny są kosmiczne!
Koszt 900 ml barszczu czerwonego z kuchni Magdy Gessler to 65 zł, a zatem za talerz 300 ml trzeba zapłacić ponad 20 złotych! Jeszcze wyższe są ceny żuru i grzybowej. Niecały litr tych zup to koszt kolejno 75 i 83 złote. To jednak nie wszystko. Jednymi z najdroższych potraw sygnowanych nazwiskiem słynnej restauratorki są… pierogi z grzybami i uszka. Za 5 sztuk pierogów trzeba zapłacić 51 złotych, a za 10 sztuk uszek… 70 złotych.
Miłośnicy sałatki jarzynowej z grzybkami marynowanymi również muszą przygotować się na spory wydatek, bo 300 gramów tego przysmaku kosztuje 41 złotych. Do tego kilogram chleba na zakwasie za 35 złotych. Na wigilijnym stole nie może zabraknąć również kapusty z grzybami i kompotu z suszu. U Magdy Gessler kosztują one kolejno 91 i 55 złotych za niecały litr… Na deser zostają tradycyjne ciasta: piernik i sernik za 90 złotych oraz makowiec za… 145 złotych!
Skusicie się na świąteczną ofertę Magdy Gessler?