W dobie szalejącej inflacji podrożało niemal wszystko i to często nawet kilkukrotnie. U Magdy Gessler nigdy nie było tanio - ostatnio wielkie kontrowersje budziła gigantyczna cena jagodzianki, za którą trzeba zapłacić kilka razy więcej niż w piekarni. Mimo cen, które odstraszyłyby niejednego człowieka, w każdy Tłusty Czwartek przed cukiernią "Słodki Słony" ustawiają się gigantyczne kolejki, które często ciągną się przez dwie przecznice.
ZOBACZ: Warszawska BOHEMA w gigantycznej kolejce po pączki od Gessler [ZDJĘCIA]
Tym razem cukiernię gwiazdy TVN odwiedziła @AGATESTUJE, która swoimi wrażeniami o smaku faworków Magdy Gessler podzieliła się na Tik Toku. Agnieszka kupiła jedno opakowanie faworków za 90 złotych. W tym miejscu warto wspomnieć, że kilogram kosztuje aż 190 złotych! Testerka była zachwycona wyglądem faworków, które pięknie błyszczały.
- Panie w sklepie powiedziały, że są posypane srebrem - tłumaczy Agnieszka.
Testerka, która przed spróbowaniem faworków nazwała je "cudem", nie była już tak nimi zachwycona, gdy je zjadła.
- Jeżeli chodzi o dobre jedzenie, to nie usłyszycie ode mnie, że coś jest za drogie, bo wiadomo - jakość kosztuje. Jednak po tych faworkach w cenie 190 zł za kilogram spodziewałam się bardziej delikatnego i mniej zbitego ciasta [...] Po takiej cukierni spodziewałam się czegoś więcej - skwitowała Aga, która przyznała faworkom od Magdy Gessler ostateczną ocenę 7/10.
Jej recenzja wywołała burzliwą dyskusję wśród internautów, którzy są wręcz oburzeni ceną faworków od Gessler.
"U nas po 80 zł/kg i myślałam, że powariowali"; "Przez gardło by mi nie przeszły za taką kasę"; "Ja wszystko rozumiem, ale faworki są z pięciu składników. Na miłość boską… za co tu płacić aż 190 zł" - czytamy w popularnych komentarzach.
A wy co myślicie o takiej cenie za faworki?
Polecany artykuł: