TOP CHEF 2, odcinek 5 - RELACJA NA ŻYWO NA SE.PL. Odśwież stronę, żeby zobaczyć najnowsze wpisy na górze.
21.56
Z programu po dogrywce odpada Szymon. Jury poprosiło Adriana o spakowanie noży kolegi.
21.53
Po reklamach pora na degustację. Adam podał wątrobę jagnięcą z grzybami i pure z czosnku. Szymon zrobił kotlety oraz płuca jagnięce z sosem kawowo-anyżowym i marchewką. Adrian zrobił jagnięcinę z sosem rozmarynowym, Przemek podał udziec jagnięcy z sosem z czerwonego wina. Sebastian również przygotował udziec jagnięcy z sosem beszamelowym.
21.45
13 minut! 5 minut! Czas leci jak szalony!
21.44
Kucharze są już w połowie dogrywki. Walczą o swój udział w programie.
21.42
Ewa Wachowicz uspokaja kucharzy - Spokojnie, bez nerwów.
21.41
Uczestnicy z dogrywki mają godzinę na przygotowanie potrawy i mają nieograniczony dostęp do spiżarni. Z dogrywki zrezygnował Adam, który jako jedyny miał immunitet. Tematem tej konkurencji jest polska kuchnia.
21.40
Najlepsza drużyna to grupa Agnieszki, Roberta i Bartka! Czyli grupa, która przygotowała krewetki i wołowinę z makaronem.
21.35
Teraz pracownicy sklepu ALMA zostają zaproszeni na degustację! To oni wystawią opinię kucharzom.
21.33
Pierwsza drużyna zapomniała o soli - Za mało pikantne i za mało słone.
Druga drużyna zachwyciła czystością na stanowisku pracy, ale w kuchni azjatyckiej nie używa się kopru włoskiego.
Trzecia drużyna zachwyciła - Właściwie połączyliście krewetki i wołowinę.
21.31
Gotowanie dobiegło końca. Teraz jury oceni wykonanie.
21.28
Gotowanie na WOKU odrobinę przerosło uczestników. Komunikacja w zespołach siadła, jak sami stwierdzili, brakowało im pokory.
21.13
Ekipy uwijają się jak w ukropie! Stres i chaos!
21.11
Uczestnicy mają 5 minut na zakupy, będą przygotowywać 20 dań w 20 minut.
21.10
Jurorzy zabierają uczestników do... kuchni chińskiej! Będą oni gotować pod okiem Sanada Changpuena, uznanego kucharza. Uczestnicy mają podzielić się na trzy grupy. Najlepsza wygra staż u Sanada Changpuena, przegrane trafią do dogrywki.
21.06
Magda zdecydowała się, że chce sama opuścić program. Adam otrzymał immunitet.
Magdalena Perszke, Toruń, 33 lata, były kucharz Hotel Bulwar w Toruniu odpadła z programu.
21.05
Słowa krytyki usłyszeli m. in:
Agnieszka - Krewetki ryba, twarde jak kamień, jak możesz serwować takie danie! - mówi jury
Magda - Ten tuńczyk wyglądał trupio na talerzu - jej danie również się nie podobało
Adrian - Kompletnie się nie udało! - Adrian także nie zachwycił jury
21.00
Jurorzy wybierają najlepsze danie!
Sebastian - Danie wyglądało ładnie - chwalą
Robert - Wykonanie jałowe, ale smak interesujący - smakowało!
Adam - Ma smak, masz duże możliwości - jego chwalą najbardziej
Najlepszym daniem zostaje danie Adama! To on dostaje immunitet!
20.55
Koniec czasu! - Czyste blachy szefowie - krzyczy jury. Uczestnicy są średnio zadowoleni - Prezentacja leży - mówi. Szymon zrobił krewetki i zapiekane ostrygi z pestkami dyni. Co na to jury? - Chyba nie obrałeś tych pestek...
Sebastian przyrządził wędzoną makrelę z sosem z awokado. - Próbowałem, dosoliłem na koniec.
Przemek przygotował krewetki z salsą paprykową. Uczestnik jest bardzo niezadowolony.
Adam przygotował rybę, Magdalena podała gotowanego na parze tuńczyka, co zaskoczyło jury (świadomie wybrałaś tuńczyka), ośmiornicę w z porem, łososia w sosie truskawkowym podał Adrian.
Sebastian Olma bardzo boi się, że potrawa mu się nie uda. Do końca parę minut, a kucharze uwijają się jak w ukropie! Bartkowi nie udało się zrobić sezamków, bardzo tego żałuje.
20.51
Zostało 10 uczestników. Dziś któryś z nich będzie musiał pożegnać się z programem.
20.50
Uczestnicy mogą wybrać przyprawy - mieli na to dosłownie 40 sekund!
20.47
Zaczyna się konkurencja! Uczestnicy rzucili się na produkty! Już wiadomo, że będzie gorąco, wymieniają się produktami, od ryb po owoce morza, a jury bacznie śledzi każdy ich ruch.
20.35
Zaczynamy program TOP CHEF! Dziś w programie wypadki, trzęsące się ręce i pytanie jury: Czy ktoś sam chce opuścić program? Pierwsza konkurencja będzie polegać na wyborze podstawowych technik kulinarnych - smażenie, wędzenie, gotowanie na parze, pieczenie, podawanie do stołu. Na pierwszą konkurencję uczestnicy mają 45 minut i 3 minuty na wybór produktów.