Top Chef 3, odcinek 1. Relacja na żywo na SE.pl!
>> Żeby zobaczyć najnowsze wpisy, odśwież stronę lub naciśnij F5 <<
21.17
Jedna z uczestniczek obierała jabłka. Prawie ucięła sobie palec!
21.16
Marcin Czubak pochodzi z Katowic. Przez dwa lata był prywatnym kucharzem Prezydenta Republiki Gabonu. Aktualnie jest szefem kuchni Bistro Kofeina w Katowicach. Jego specjalność to kuchnie: francuska i azjatycka, a po mistrzowsku potrafi przygotować indyjskie curry.
21.15
Bartłomiej Witkowski ma 27 lat, jest szefem sekcji w „Copernicus Toruń Hotel” w Toruniu. Specjalizuje się w kuchni polskiej. Do jego popisowych dań należą m.in.: piernik, ziemniaczany suflet i pierś z kaczki.
21.10
Grupa 2: Schab, szpik, borowiki, seler, rabarbar, burak. Co uczestnicy z nich zrobią?
21.06
WERDYKT:
Do dogrywki idzie: Luiza i Tomasz. Reszta przechodzi do następnego odcinka.
21.04
Justyna Foltyn również udała wszystkich produktów. Grasica wyszła w porządku.
Marcin Czubak podał dobre danie! Jurorzy są zadowoleni!
21.03
Artur Augystyński podał kolejne danie. Coś tu jest nie tak... Grasica wcale nie jest przepyszna!
Krzysztof Bugiera podał baldachy kopru do dania! Mają dość intensywny smak.
21.02
Luiza Trisno podała grasicę w sosie wiśniowym. Jest surowa! - Brakowało jej dwóch minut - twierdzi Luiza.
21.00
Czas na degustację. Marcin Przybysz użył wszystkich składników. Mięsa nie da się ukroić. Danie nie wyszło...
20.59
Została minuta do końca...
20.58
Krzysztof Bugiera ma 27 lat, jest kucharzem i cukiernikiem w restauracji „Metamorfoza” w Gdańsku.
20.56
Luiza Trisno jest właścicielką i szefem kuchni restauracji „Yellow Dog” w Krakowie. Specjalizuje się w kuchniach: nowoczesnej i międzynarodowej.
20.54
Marcin Przybysz jest w dobrym humorze! Mieszka w Londynie. Szef sekcji w posiadającej 1 gwiazdkę Michelin restauracji „La Trompette” w stolicy Wielkiej Brytanii. Jego specjalizacja to kuchnia molekularna, francuska i nowoczesna. Popisowo przyrządza homara!
Zobacz: ROLNIK SZUKA ŻONY. Paweł wybrał kandydatki na żonę [ZDJĘCIA]
20.50
Każdy z uczestników walczy inaczej. Niektórzy są wolniejsi, niektórzy dają czadu! Grasica na maśle? Czy wiśnie pasują do grasicy? A co z orzechami?
20.48
Grasica, wiśnie, topinambur, orzechy włoskie, kasza - co z tego zrobią uczestnicy?
20.45
Czternastu kucharzy wchodzi do kuchni. Pierwsze zadanie. Uczestnicy zostali podzieleni na dwie grupy.
20.40
Zaczynamy relację na żywo!
Co w pierwszym odcinku?
Jak zawsze będzie gorąco, stresująco i... strasznie! Jedna z uczestniczek - Marta Edmunds - będzie miała wypadek. W czasie obierania warzyw skaleczy się w palec!Poleje się krew, nie obyło się bez interwencji służb ratunkowych. Czy to zdarzenie przesądzi o werdykcie jurorów w pierwszym odcinku? Zobaczcie, co się stało już dziś o 20.40 na antenie Polsatu.
ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail