Poniżej zapis relacji z Top Chef 3, odcinek 8:
22:02 To już koniec dzisiejszego odcinka. Już za tydzień zapraszamy na równie gorące emocje i nielada niespodzianki.
22:00 To Piotr opuści program. Jego zupa poległa w walce z daniami Marcina i Bartka. Mimo to, Piotr słyszy od jury same pochwały. Pierwsze odejście z programu z owacją na stojąco!
21:58 Już za chwilę werdykt jury!
21:48 Danie Marcina to kurczak z pure z kurek i brzoskwini. Bartek przygotował indyka marynowanego w mleku kokosowym. Piotr zaprezentował zupę z mlekiem kokosowym. - Chyba nie wyszło mu najlepiej. "Wygląda jak 3-dniowa sałatka - stwierdza szef Amaro.
21:47 Jury zaczyna degustację. Które danie okaże się najsłabsze?
21:40 Czas na dogrywkę. W czarnym pudełku znajduje się...smoczy owoc. Pora więc na egzotyczną rozgrywkę ostateczną.
21:37 "Jest mi żal, bardzo żal, że nie ma w Zakopanym takich potraw"- zaskakuje Pawła Ewa Wachowicz. To on wygrywa pojedynek.
21:35 Obie łemkowskie potrawy są doskonałe zdaniem Wachowicz. Jednak Marcin swoim żurkiem zdecydowanie powalił jury.
21:34 Piotr niestety spalił mięso. Marta wygrywa pojedynek śląski.
21:30 Reprezentanci kuchni południowopolskiej zdegustowali wszystkie dania i są zachwyceni. Jednak ostateczny werdykt należy do jury.
Zobacz też: Rolnik szuka żony i Kto poślubi mojego syna promują seksualny wyzysk i pogardę wobec kobiet?
21:10 Marta i Piotr, pod okiem Mariusza Kałamagi tworzą dania kuchni śląskiej. Ależ zacięta walka!
21:05 Paweł Przybysz i Marcin przygotują danie z kuchni góralskiej. Specjalnym gościem jest Staszek Karpiel-Bułecka. Kuchnia łemkowska pod okiem lidera zespołu Lemon przygotowują Bartek i Paweł
21:02 Specjalny gość programu...Adam Chrząstowski. Tematem drugiej konkurencji jest regionalna kuchnia południowopolska Do wyboru kuchnia góralska, śląska i łemkowska.
21:00 Zmaganie wygrywa drużyna numer 2! Tym samym jedna z osób z drużyny wygrywa immunitet. Krzysztof wygrywa w grze "papier, skała, nożyczki". To on bezpiecznie przechodzi dalej.
20:59 Bartek i Marcin są na przegranej pozycji. "Po co ten ogień, po co to wędzenie" - pyta zawiedziony Nowak.
20:56 Pstrąg z pianą z mleka - takie danie zdecydowała się przygotować ostatnia drużyna. Jury testuje potrawę ze smakiem.
20:54 Przyszła kolej na Martę, Piotra i Marcina.
20:52 Para przygotowała pstrąga z białą rzepą. Paweł Nowak jest zachwycony potrawą.
20:50 Paweł zdradza tajemnice rodzinną. "Jestem z tych Wałęsów. Lech Wałęsa to brat mojego dziadka". Cóż za niespodzianka!
20:49 Pora na Pawła i Krzysztofa. Paweł przejmuje dowodzenie w zespole.
20:47 Bartek i Marcin przygotowują danie jako pierwsi. Pomysł na rybę bez soli? Marcin tworzy własnoręczną wędzarkę. Ryba, świeży chrzan tarty...to jest to!
20:45 Tematem dzisiejszego programu będzie pstrąg. Trzeba go przygotować bez użycia soli. To dopiero wyzwanie.
20:40 Zapraszamy do restauracja Water and Wine, gdzie królują świeże sezonowe warzywa, owoce i kwiaty jadalne.
Już za chwilę rozpoczniemy kolejne kulinarne zmagania. Zapraszamy do bajecznego Nałęczowa!
ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail