Top Chef 3. Wszyscy UCZESTNICY! Informacje o każdym! Zobacz, kto bierze udział w show! [ZDJĘCIA]

2014-09-10 23:26

Top Chef 3. Zobacz pełną listę czternastu uczestników. Kto ma największą szansę na wygraną?

Artur Augustyński (38 lat)

Pochodzi z Krynicy Zdroju. Szef kuchni w hotelu „Prezydent”, aktualnie nie pracuje. Specjalizuje się w polskiej kuchni tradycyjnej, a jego popisowe danie to golonka po krynicku.

Karol Wojciechowski (24 lata)

Pochodzi w miejscowości Banie w województwie zachodniopomorskim. Kilka lat temu pracował m.in. u Jamiego Oliviera i Gordona Ramseya. Teraz jest szefem kuchni w restauracji „Impresja” w Nysie. Specjalizuje się w kuchniach: francuskiej, brytyjskiej, azjatyckiej. Jego popisowe danie to kremowe kaszotto z grzybami leśnymi.

Marcin Jabłoński (27 lat)

Mieszka w Warszawie. Jest szefem kuchni w warszawskiej restauracji „2/3”. Jego specjalność to kuchnia autorska i śródziemnomorska.

Tomasz Sienicki (45 lat)

Mieszka w Łazach. Bloger kulinarny, pracuje jako mobilny rzeczoznawca, 10 lat temu współprowadził rodzinną restaurację. Specjalizuje się w kuchni śródziemnomorskiej i europejskiej – północnej.

Marta Edmunds (25 lat)

Absolwentka Uniwersytetu Cambridge. Z wykształcenia antropolog. Pochodzi z Łodzi. Jest szefem kuchni w łódzkiej restauracji „Lokal”. Jej specjalnością jest nowoczesna kuchnia polska i francuska. Popisowe danie to m.in.: krokiet z bażanta z grzybami na puree z kalarepy z jabłkiem.

Marcin Przybysz (26 lat)

Mieszka w Londynie. Szef sekcji w posiadającej 1 gwiazdkę Michelin restauracji „La Trompette” w stolicy Wielkiej Brytanii. Jego specjalizacja to kuchnia molekularna, francuska i nowoczesna. Popisowo przyrządza homara!

Bartłomiej Witkowski (27 lat)

Szef sekcji w „Copernicus Toruń Hotel” (restauracja „Sfera”) w Toruniu. Specjalizuje się w kuchni polskiej. Do jego popisowych dań należą m.in.: piernik, ziemniaczany suflet i pierś z kaczki.

Justyna Foltyn (42 lata)

Jest właścicielką i szefem kuchni restauracji „Mocca d’oro” w Mikołowie. Jej specjalność to kuchnia polska, południowa i śląska. Po mistrzowsku przyrządza golonkę duszoną w pomidorach.

Piotr Ceranowicz (28 lat)

Jest szefem kuchni w warszawskiej restauracji „12 stolików” oraz ekspertem kulinarnym. Specjalizuje się w kuchniach: francuskiej, śródziemnomorskiej oraz autorskiej. Jego popisowe danie to tatar wołowy z lodami z musztardy francuskiej.

Paweł Wałęsa (28 lat)

Mieszka w Norwegii i właśnie tam odbywa staż w restauracji „MAAEMO”. Jako specjalizację podaje … kuchnię rodziców. Jego zdaniem „każde danie może być popisowe”.

Anna Niedziałkowska (33 lata)

Pracuje jako szef kuchni w Hotelu SPA w Dusznikach Zdroju. Jej specjalizacją są: kuchnia polska i wegetariańska. Popisowe dania to: polędwica wołowa na szpinaku z maślakami i tatar z truskawkami i miętą.

Krzysztof Bugiera (27 lat)

Jest kucharzem/cukiernikiem w restauracji „Metamorfoza” w Gdańsku. Jego specjalnością są kuchnie: azjatycka i polska, a popisowym daniem – gołąb z gruszką z puree pietruszkowym i porem.

Luiza Trisno (34 lata)

Jest właścicielką i szefem kuchni restauracji „Yellow Dog” w Krakowie. Specjalizuje się w kuchniach: nowoczesnej i międzynarodowej. Jej popisowe danie to” m.in. jagnięcina z nasturcją i aronią.

Marcin Czubak (25 lat)

Pochodzi z Katowic. Przez dwa lata był prywatnym kucharzem Prezydenta Republiki Gabonu. Aktualnie jest szefem kuchni Bistro Kofeina w Katowicach. Jego specjalność to kuchnie: francuska i azjatycka, a po mistrzowsku potrafi przygotować indyjskie curry.

Jakub Botta (28 lat)

Jest szefem zmiany w luksusowej restauracji „Belvedere” w Warszawie. Specjalizuje się w kuchniach”: fusion, molekularnej oraz śródziemnomorskiej.

ZAPISZ SIĘ: Codziennie wiadomości Super Expressu na e-mail

Zobacz: ROLNIK SZUKA ŻONY. Paweł wybrał kandydatki na żonę [ZDJĘCIA]


Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki