Top Chef 5, odc. 2. RELACJA NA ŻYWO na Se.pl start 20.40. Już wiemy, że w odcinku pojawi się aktorska rodzina Królikowskich! Niestety rodzinną i ciepłą atmosferę zaburzy fakt, że ktoś musi odpaść. W pierwszym odcinku z programem pożegnał się Jakub Kaftański. W dogrywce rywalizował z Krzysztofem Matuszkiewiczem... Ciekawe jak teraz pójdzie kucharzowi!
Macie już swoje typy, kto wygra program? RELACJA NA ŻYWO z Top Chef 5, odc. 2. start 20.40.
Zobacz: Top Chef 5, odc. 2. Poznamy sekrety rodziny Królikowskich!
20.40 Zaczynamy! Najpierw przypominamy sobie, co będzie się działo w poprzednim programie.
20.43 Maciej Nowak przedstawia rodzinę Królikowskich: Jan, Małgosia i Paweł. Kucharze zachwalają miłą atmosferę, jaką wprowadzili Królikowscy.
20.46 Małgosia chce zjeść rosół, Jan lody, a Paweł jagnięcinę, bo jest na diecie.
20.47 Kucharze zostali podzieleni na 3-osobowe grupy. Paweł nie je jajek, pieprzu i mięty, podobno jest uczulony na te produkty.
20.51 W drużynach współpraca układa się różnie. Niektórzy już wiedzą, że wolą pracować solo. Królikowscy sprawdzają jak idzie kucharzom.
20.57 Drużyna szarych, czyli Kamila, Krzysztof i Przemek podali rosół z masłem orzechowym i ratatuja z wątróbką jagnięcą. Lody śmietankowe z jagodami są uzupełnieniem obiadu.
Dariusz i Sergiusz, czerwoni, podali rosół i jagnięcinę z czipsami, patisonem i sosem pieczeniowym. Rosół nie był zachwycający, ale drugie danie już tak! Deserem był sorbet z truskawek i pietruszki.
Sandra, Hubert i Rafał podali rosół z perliczki z kaszą kuskus. Królikowskim smakuje! Na danie główne podali jagnięcinę z duszonymi warzywami, deserem były lody jogurtowe z różą, bratkiem i figą!
Anna, Mateusz i Tomasz, drużyna zielonych, podali rosół z perliczki z pierożkami wonton, jagnięcinę z warzywami i lody waniliowe z owocami.
21.07 Pora na werdykt. Drużyna zielonych dostała immunitet! Anna, Mateusz i Tomasz są bezpieczni!
21.11 Tematem kolejnej konkurencji jest jogurt. Uczestnicy mają wybrać produkt przewodni do jogurtu: wędzoną paprykę, groszek, czarnuszkę, koper, bakłażan, olej dyniowy, morele, laska wanilii. Na danie mają 45 minut.
21.34 Już po reklamach i po konkurencji. Zaraz poznamy werdykt jury. Sandra podała czipsy i krem z bakłażana z krewetką. Sergiusz podał lody musztardowo-jogurtowe z poziomkami. I to on trafia do dogrywki.
Rafał zaserwował kwiaty cukinii w cieście z serem feta i sosem jogurtowym. Niechcący wpadł mu agrest na talerz. Hubert podał jogurtową panacottę z ciastkiem z czarnuszką. Hubert również trafia do dogrywki.
Przemysław podał gołębia z puree z zielonego grochu z sosem jogurtowym. Krzysztof podał lody waniliowo-jogurtowe z karmelizowanymi orzechami. Krzysztof znowu w dogrywce!
Dariusz podał lody jogurtowo-brzoskwiniowe z dyniowym pesto i morelą. Aniela podała wędzone kacze serce z jogurtem z koprem włoskim. Danie dobre, ale nie złożyło się w spójne danie. Jednak osobno elementy smakowały bardzo.
21.43 Do dogrywki trafiają Hubert, Sergiusz i Krzysztof.
21.48 Produktem przewodnik dogrywki ma być pasta miso.
21.49 Hubert podał tuńczyka z sosem miso, kalafiorem i jarmużem. Krzysztof przygotował tatar z tuńczyka, szparagami i przegrzebkami z pastą miso. Sergiusz podał zupę miso z sajgonkami, tofu, glonami.
22.02 ODPADA KRZYSZTOF.