Przed nami Top Chef 5, odcinek 1. Już dziś, czyli w środę 9 września, pożegnamy jednego z uczestników. Kto to będzie? Zobaczymy! Na Se.pl znajdziecie relację na żywo z programu.
Dariusz Zając, Toruń, szef kuchni jednej z toruńskich restauracji, preferuje kuchnię polską, włoską i francuską, interesuje się muzyką, filmem i hokejem na trawie.
Przemysław Klima, Kraków/Warszawa, Szlify w gastronomii zdobywał także w międzynarodowych konkursach i na stażach, między innymi w restauracji "Noma" (dwie gwiazdki Michelin), zapalony myśliwy.
Zobacz: Tak myśliwi dręczą lisa! [STRASZNE ZDJĘCIA]
Tomasz Purol z miejscowości Czerwonak w Wielkopolsce, szef kuchni w jednej z restauracji w Poznaniu; .Laureat wielu prestiżowych konkursów kulinarnych (m.in. Trendy Chef 2012) i zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski.
Anna Klajmon, Bielsko Biała, właścicielka i kucharz w restauracji Blu, preferuje kuchnię sezonową, jedzenie i gotowanie jest jej największą pasją.
Rafał Lorenc szef kuchni w jednej z nadmorskich restauracji, preferuje kuchnię śródziemnomorską i autorską, rekordzista Guinnessa w przygotowywaniu najdłuższej pizzy na świecie — z: Rafał Lorenc
Hubert Tabak z Krakowa, młodszy sous chef w jednej z krakowskiej restauracji, preferuje kuchnię autorską z elementami molekularnej — z: Hubert Tabak.
Sandra Peter-Kotowicz z Ełku, szef zmiany w jednej z belgijskich restauracji, preferuje kuchnię nowoczesną; Doświadczenie zdobywała pracując w restauracjach odznaczonych gwiazdkami Michelin, (m.in w duńskim "Geranium ").
Sergiusz Hieronimczak, Poznań, szef kuchni jednej z poznańskich restauracji, preferuje kuchnię nowoczesną i sezonową, jego hobby to m.in. wędkarstwo.
Krzysztof Matuszkiewicz z Wrocławia, szef kuchni w jednej z wrocławskich restauracji, preferuje kuchnię włoską i sezonową, utytułowany Kick-boxer.
Aniela Redelbach, Poznań, konsultant kulinarny, i freelancer. Specjalizuje się w kuchni ukraińskiej, gruzińskiej i tajskiej i cukiernictwie. Absolwentka Stosunków Międzynarodowych oraz Prawa.
Jakub Kaftański z Warszawy, szef kuchni jednej ze stołecznych restauracji, specjalizuje się w kuchni sezonowej i dalekowschodniej, jest grafficiarzem i jeździ na deskorolce — z: Jakub Kaftański.
Mateusz Kręcina, Bielsko-Biała, szef kuchni i sędzia zawodów kulinarnych, specjalizuje się w kuchni śródziemnomorskiej i nowoczesnej, marzy o własnej akademii kulinarnej.