Top Chef 5. Oto wszyscy uczestnicy programu! Kim są? Co osiągnęli?

2015-09-09 14:49

Przed nami Top Chef 5, odcinek 1. Czy znacie już wszystkich uczestników? Jeśli nie to na Se.pl znajdziecie ich zdjęcia oraz krótki opis tego, co robią każdego dnia. Oczywiście wszyscy są związani z kuchnią. Niektórzy rozwijają także pasje... np. myślistwo i wędkarstwo.

Przed nami Top Chef 5, odcinek 1. Już dziś, czyli w środę 9 września, pożegnamy jednego z uczestników. Kto to będzie? Zobaczymy! Na Se.pl znajdziecie relację na żywo z programu.

Dariusz Zając, Toruń, szef kuchni jednej z toruńskich restauracji, preferuje kuchnię polską, włoską i francuską, interesuje się muzyką, filmem i hokejem na trawie.

Przemysław Klima, Kraków/Warszawa, Szlify w gastronomii zdobywał także w międzynarodowych konkursach i na stażach, między innymi w restauracji "Noma" (dwie gwiazdki Michelin), zapalony myśliwy.

Zobacz: Tak myśliwi dręczą lisa! [STRASZNE ZDJĘCIA]

Tomasz Purol z miejscowości Czerwonak w Wielkopolsce, szef kuchni w jednej z restauracji w Poznaniu; .Laureat wielu prestiżowych konkursów kulinarnych (m.in. Trendy Chef 2012) i zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski.

Anna Klajmon, Bielsko Biała, właścicielka i kucharz w restauracji Blu, preferuje kuchnię sezonową, jedzenie i gotowanie jest jej największą pasją.

Rafał Lorenc szef kuchni w jednej z nadmorskich restauracji, preferuje kuchnię śródziemnomorską i autorską, rekordzista Guinnessa w przygotowywaniu najdłuższej pizzy na świecie — z: Rafał Lorenc

Hubert Tabak z Krakowa, młodszy sous chef w jednej z krakowskiej restauracji, preferuje kuchnię autorską z elementami molekularnej — z: Hubert Tabak.

Sandra Peter-Kotowicz z Ełku, szef zmiany w jednej z belgijskich restauracji, preferuje kuchnię nowoczesną; Doświadczenie zdobywała pracując w restauracjach odznaczonych gwiazdkami Michelin, (m.in w duńskim "Geranium ").

Sergiusz Hieronimczak, Poznań, szef kuchni jednej z poznańskich restauracji, preferuje kuchnię nowoczesną i sezonową, jego hobby to m.in. wędkarstwo.

Krzysztof Matuszkiewicz z Wrocławia, szef kuchni w jednej z wrocławskich restauracji, preferuje kuchnię włoską i sezonową, utytułowany Kick-boxer.

Aniela Redelbach, Poznań, konsultant kulinarny, i freelancer. Specjalizuje się w kuchni ukraińskiej, gruzińskiej i tajskiej i cukiernictwie. Absolwentka Stosunków Międzynarodowych oraz Prawa.

Jakub Kaftański z Warszawy, szef kuchni jednej ze stołecznych restauracji, specjalizuje się w kuchni sezonowej i dalekowschodniej, jest grafficiarzem i jeździ na deskorolce — z: Jakub Kaftański.

Mateusz Kręcina, Bielsko-Biała, szef kuchni i sędzia zawodów kulinarnych, specjalizuje się w kuchni śródziemnomorskiej i nowoczesnej, marzy o własnej akademii kulinarnej.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają