Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odc. 6. Zapis relacji na żywo na SE.pl

2016-10-13 0:05

Przed nami kolejny odcinek programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Jak w szóstym odcinku Top Chef. Gwiazdy od kuchni zaprezentują się uczestnicy?

Top Chef Gwiazdy

i

Autor: AKPA

Top Chef. Gwiazdy od kuchni, odc. 6. zobaczymy już dziś o godz. 20.40. Kto dzisiaj zachwyci podniebienia jurorów? A komu pójdzie gorzej i pożegna się z progamem? Przekonamy się wkrótce.

Bądźcie z nami i śledźcie relację na żywo tylko na SE.pl

Godz. 22.04 Z programu odpadli Małgorzata Kalicinska i Piotr Galiński.

Godz. 22.03 Anita Sokołowska również.

Godz. 22.00 Edyta Pazura przechodzi dalej, choć nie lubi azjatyckiej kuchni.

Godz. 21.48 Kto odpadnie z programu? Przekonamy się po przerwie.

Godz. 21.47 - 25 minut dla mnie to ciut za mało - mówi Piotr.

Godz. 21.46 Edytę Pazurę zjada stres.

Godz. 21.45 - Jak jeżdżę do Azji to zawsze zamawiam te same dania. Postaram się odtworzyć te smaki tym razem z wieprzowiną - mówi Anita Sokołowska.

Godz. 21.44 Edyta Pazura nigdy nie była w Azji. - Zrobię polędwiczki wieprzowe z chili - mówi.

Godz. 21.42 W dogrywce uczestnicy mają zrobić wieprzowinę z woka.

Godz. 21.40 Do dogrywki trafia Piotr Galiński.

Godz. 21.38 Beata i Rafał lądują automatycznie w siódmym odcinku. Ich szarlotka była najlepsza.

Godz. 21.37 Vienio podał mazurek i muffiny.

Godz. 21.36 - Uwielbiam śliwki pod kruszonką - mówi Ewa. - Spód jest trochę spieczony - dodaje.

Godz. 21.34 - W domu bym zostawiła ciasto w blaszce - mówi Beata. Ale jurorom ciasto smakuje.

Godz. 21.32 - Ciasto nie dochodzi tak jak u mnie w domu - mówi Piotr. Beata i Rafał z kolei zdejmują rodzynki z szarlotki.

Godz. 21.31 - Byłaby tragedia, gdybyśmy wzięli ciasto, które Andrzej zaproponował - mówi Piotr Galiński. - Beza to Wersal, a nie Polska.

Godz. 21.29 Vienio zagniótł kruche ciasto.

Godz. 21.28 - Robię to ciasto 50 lat - mówi Piotr Galiński.

Godz. 21.27 - Zaniosłem na ogień, dodałem do jabłek cukier, cynamon, laskę wanilii - mówi Rafał Maserak.

Godz. 21.26 Rafał Maserak obiera jabłka. Beata Oleszek odpowiada za resztę ich szarlotki. - To przepis od mojej siostry. Ona zawsze nam piekła szarlotkę - mówi Beata.

Godz. 21.25 - Ciasto, które robię, to ciasto ze śliwkami. Zwykłe, wiejskie, przaśne ciasto - mówi Piotr Galiński. - Robię to, o co mnie Piotr prosi - mówi Andrzej Bachleda-Curuś, z którym jest w drużynie.

Godz. 21.24 Tomek Oświeciński chciał upiec brownie.

Godz. 21.23 Vienio robi mazurek. - Tak mi się kojarzy, takie świąteczne ciasto - opowiada. - Najszczęśliwszy jestem, gdy ugotuję, a ludzie mówią, że się najedli - dodaje.

Godz. 21.22 - Moi rodzice mają warzywniak i wiem, że wszystkie panie, które kupują jabłka na szarlotkę, biorą antonówki - mówi Rafał Maserak.

Godz. 21.11 - Całą młodość przesiedziałem w kuchni. Chciałem być cukiernikiem - mówi Wojciech Modest Amaro. Uczestnicy zostają podzieleni na drużyny alfabetycznie.

Godz. 21.09 Gościem specjalnym jest Lara Gessler. Drugą konkurencją są ciasta domowe. - O, shit - mówo Vienio. - Czarna dziura. Ja się może poddam - mówi Rafał Maserak.

Godz. 21.06 W dogrywce znalazły się Małgorzata Kalicińska, Edyta Pazura i Anita Sokołowska.

Godz. 21.05 - Bardzo dobre. Czuć szafran, super - mówi o daniu drużyny Rafała Maseraka Wojciech Modest Amaro.

Godz. 21.04 - Makaron rozgotowany - mówi o daniu drużyny Anity Sokołowskiej Ewa.

Godz. 21.03 - Makaron udany - mówi o daniu drużyny Vienia Wojciech Modest Amaro.

Godz. 21.01 - Doprowadza mnie do szału - mówi Vienio o Andrzeju. Szykuje się prawdziwie włoska awantura.

Godz. 20.59 Zdenerwowany Vienio za szybko wrzuca makaron do wody. Drużyna musi robić go jeszcze raz, a do końca zadania zostało 11 minut.

Godz. 20.57 Tomek dba, by cukinia nie była zbyt miękka.

Godz. 20.54 - Nasze kluski były w stylu grubszego spaghetti - mówi Vienio.

Godz. 20.53 - Czy ciasto jest odpowiedniej jakości? - pyta szefa Anita. Szef pomaga im wykroić idealny makaron.

Godz. 20.52 - Facet jest przemiły. Wielka wiedza, wielka kultura. No i jesteśmy podobni do siebie - mówi Piotr Galiński.

Godz. 20.51 - Ciasto za twarde - mówi szef Russo Tomkowi Oświecińskiemu. Robienie makaronu przejął Rafał. - To trzeba robić tak jak z kobietą. Podobno paluszki mam sprawne - chwali się.

20.50 - Myśmy się intuicyjnie bardzo dobrze podzieliły zadaniami - mówi Anita Sokołowska. - Super team!

20.49 - Właściwie tak fajnie przepływała między nami energia - mówi Beata o współpracy z Rafałem Maserakiem.

20.48 Na szczęście uczestnicy mogą posiłkować się wiedzą z internetu. Przy każdym stanowisku znajdują się tablety. Od włoskiego szefa kuchni otrzymali również narzędzie służące do domowego wycinania makaronu.

20.46 Drużyna Anity Sokołowskiej robi tagliatelle z krewetkami. Drużyna Tomka Oświecińskiego garganelli z cukinią i szafranem. Drużyna Vienia chitarra z jagnięciną.

20.44 Uczestnicy będą dziś robić pasty z różnymi sosami. - Nie bardzo lubię makarony - mówi zmartwiony Tomek Oświeciński. Pozostali uczestnicy są raczej zadowoleni.

Godz. 20.42 Gościem specjalnym odcinka będzie ambasador włoskiej kuchni w Polsce Giancarlo Russo. Jego wizyta w piątej edycji Top Chef pokazała, jak bardzo jest wymagający. Jak będzie teraz?

Godz. 20.40 Rozpoczynamy relację na żywo. Bądźcie z nami!

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają