Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odcinek 2. Zapis relacji na żywo na SE.pl

2016-09-15 0:05

Przed nami drugi odcinek programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Co ugotują dziś uczestnicy? Kto pożegna się z programem? Bądźcie z nami, śledźcie relację na żywo tylko na SE.pl!

Top Chef Gwiazdy

i

Autor: AKPA

Już za chwilę będziemy śledzić kolejne kulinarne starcie gwiazd. Co dziś zaprezentują uczestnicy programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni? Jakie otrzymają zadanie? Kto ugotuje najlepsze danie, a kto pożegna się z programem? Śledźcie relację na żywo na SE.pl!

22.05 Z programu odpada wróżbita Maciej. - Macieju, trochę to jest nietrafione, trochę banalne. Spakujesz noże i opuścisz program Top Chef - mówi Wojciech Modest Amaro.

22.04 - Andrzeju, jesteś bezpieczny w kolejnym odcinku. Ten pieczony banan zrobił swoje - mówi Ewa Wachowicz. - Beata, jeśli będziesz robić takie małe porcje, dostaniesz pusty talerz ode mnie. To było super, rewelacja. To awokado, panchetta, agrest, to była petarda - komentuje danie Beaty Oleszek Wojciech Modest Amaro.

22.03 - Bartku, mnie się to podobało. Także gramy dalej - ocenia Maciej Nowak.

22.02 - Kasiu, ta sałatka z paluszków krabowych i pomarańczą to kategoria mięsny jeż. Jak na Top Chefa trochę po bandzie, ale jesteś w następnym odcinku - mówi Maciej Nowak.

22.00 - Mój deser był kompletną improwizacją - mówi Andrzej Bachleda-Curuś. Bartosz Kurek podał sałatkę z truskawek, miętą, pomidorkami koktajlowymi. Beata Oleszek zaserwowała awokado, pomarańczę i panchettę. - Jakoś czuję się swobodnie w tych twoich wariacjach - mówi Wojciech Modest Amaro. Wróżbita Maciej przygotował truskawki z musem malinowo-czekoladowym. Kasia Skrzynecka podała paluszki krabowe z pomarańczą.

21.59 - Za chwilę dowiemy się, kto opuści program - mówi Maciek Rock.

21.50 Czas na degustację!

21.49 - Kończę zadowolona. Mam nadzieję, że wygląda to dobrze - mówi Beata.

21.48 - Robię karmelizowane banany, to sprawdzony przepis - zapowiada Bartosz Kurek.

21.47 - Uwielbiam awokado, będzie pasowało do szynki parmeńskiej - mówi Beata Oleszek.

21.46 - To będzie sałatka z paluszków surimi z pomarańczą i kukurydzą - zapowiada Kasia Skrzynecka.

21.45 - Nie chciałem, żeby danie było oczywiste, dlatego do truskawek dodam chili - mówi wróżbita Maciej.

21.44 - Liczymy, że wykorzystacie w tych deserach jakieś nieoczywiste produkty. Może jakiś olej, kasza - podsuwa Wojciech Modest Amaro. Na wykonanie zadania jest 30 minut! Osoba, która wypadnie najsłabiej, opuści program.

21.43 - Przed nami dogrywka. Stawką jest pozostanie w programie Top Chef. Gwiazdy od kuchni - mówi Maciek Rock. Co jest tematem tej konkurencji? Deser!

21.42 - Maciej i Andrzej lądujecie w dogrywce - mówi Wojciech Modest Amaro.

21.40 - Olga, zupa była cudowna. Ja poproszę całą miednicę - mówi Maciej Nowak. - Zabrałaś mnie swoją potrawą do Tajlandii - mówi Ewa Wachowicz. - Edyta, dobry makaron, dobry sos. Przeszkadzał mi tylko w tym talerzu stres - ocenia Wojciech Modest Amaro. - Piotr przechodzisz do trzeciego odcinka - mówi Maciej Nowak. - Tomku, makaron ugotowany w punkt, krewetki również. Ale najbardziej jestem pod wrażeniem twojego stanowiska pracy - mówi Ewa Wachowicz.

21.39 - Najlepszą pocztówkę z wakacji zaprezentował Rafał - mówi Wojciech. - WOW! Nigdy nie przypuszczałem, że taka persona jak szef Amaro może mnie pochwalić - krzyczy Rafał Maserak.

21.36 Na początek jury oceni danie Olgi Bończyk, która przygotowała tajską zupę. Wróżbita Maciej przygotował meksykańskie placki. Rafał Maserak zrobił chipsy z batatów w sosie imbirowym. Anita Sokołowska przygotowała tajskie szaszłyki z kurczaka z sosem orzechowym i sałatką z mango. Edyta Pazura zrobiła makaron ze szparagami i sorbet cytrynowo-jabłkowy. Andrzej Bachleda-Curuś zaserwował tuńczyka z sosem jabłkowo-ananasowym. Piotr Galiński przygotował greckie bifteki z cukinią. Tomasz Oświeciński podał włoski, czarny makaron spaghetii z krewetkami.

21.35 - Zajebiście - mówi o swoich chipsach Rafał Maserak. - To są takie emocje, cieszę się, że mogę je przeżywać - dodaje.

21.34 - Z każdą przygotowywaną potrawą coraz więcej kumam - mówi Anita Sokołowska.

21.33 - Zostało 10 minut! - mówi Maciek Rock.

21.32 - Myślałem, że nie zdążę z potrawą - przyznaje Piotr Gliński.

21.31 - Postawiłem na proste, włoskie danie, które mnie urzekło - mówi Tomek Oświeciński. - Do makaronu dodam kminek, to takie moje autorskie danie.

21.27 - Spaghetti z czarnego makaronu, do tego krewetki - zapowiada Tomasz Oświeciński.

21.26 - Makaron ze szparagami, mięso mielone, cebula - tłumaczy Edyta Pazura.

21.25 - W poprzedniej konkurencji zrobiłem duży błąd. Miałem przygotowany plan - mówi Andrzej Bachleda-Curuś.

21.24 - To będzie danie z Rodos - zapowiada Piotr Gliński. - Miałem nawet kupić tam dom, ale zwyciężyły Mazury - dodaje. - To będą bifteki, ich mielone z fetą - mówi.

21.23 - Pierwszy raz robię to danie, tak szczerze mówiąc - mówi Rafał Maserak. - Robię chipsy z batatów. To danie z Bali.

21.22 - Robię zupę z trawy cytrynowej, mleka kokosowego, imbiru, czosnku. Z Tajlandii - zapowiada Olga Bończyk.

21.20 - Gotowanie mnie odstresowuje - mówi wróżbita Maciej. - Jestem podróżnikiem, kocham zwiedzać świat - mówi Maciej. - Robię danie z Meksyku: placek z mąki pszennej i kukurydzianej z dodatkami - dodaje.

21.11 - Aaa, nie wiem co mam robić! - krzyczy Anita Sokołowska. - Ciągle mi się wydaje, że mam tego czasu za mało - tłumaczy.

21.10 - Drugie zadanie będzie polegało na przygotowaniu kulinarnej pocztówki z wakacji - zapowiada Maciej Nowak. - Macie na to 45 minut - dodaje Maciek Rock.

21.09 - Najsłabsze danie to placki Kasi Skrzyneckiej. Nie były doprawione, bez smaku. Będziecie rywalizować ze sobą w dogrywce - zapowiada Wojciech Modest Amaro.

21.08 - Czas na wyznaczenie najlepszego dania. Vienio, Małgosia, super - mówi Wojciech Modest Amaro. - W Top Chefie przyznajemy czasem immunitet i wy go otrzymujecie - dodaje Wojciech Modest Amaro.

21.07 - Po pierwszej konkurencji miny już nie takie wesołe jak po pierwszej części programu - komentuje Maciek Rock.

Godz. 21.06 Vienio i Małgorzata Kalicińska przygotowali placek z makaronu i jajka z karczochami i parmezanem. - Myślę, że to fajne danie na ciepłe, letnie popołudnie - komentuje Małgorzata Kalicińska.

Godz. 21.05 - Smażone były na oleju - mówi o swoich plackach Kasia Skrzynecka. - Ja smażę na smalcu i moje są chrupkie - mówi Beata. - A właśnie! To jest odpowiedź - krzyczy Ewa Wachowicz.

Godz. 21.04 Piotr Galiński i Tomasz Oświeciński przygotowali placki z cukinii z łososiem. - Przypieczone są - mówi Wojciech. - Placki były nijakie. Nie było tam soli, pieprzu, były spalone - komentuje Tomasz.

Godz. 21.03 Edyta Pazura i Andrzej Bachleda-Curuś przygotowali naleśniki gryczane. Jury spróbowało i nie skomentowało. - Wiem, że nie wyszło - mówi Andrzej.

Godz. 21.02 Anita i Rafał przygotowali bliny gryczane ze śledziem, szparagami i śledziem. - Robiłaś je wcześniej? Te Ci nie wyszły? - pyta Wojciech Modest Amaro.

Godz. 21.01 - Stworzyliśmy z Maserakiem zajebisty team, danie nam super wyszło, a później przyszedł do nas Martin, który postawił wisienkę na torcie - mówi zadowolona Anita Sokołowska.

Godz. 21 - Pięknie wyszły te placki. Brawo ja! - krzyczy Vienio.

Godz. 20.57 - Idźmy spójną drogą. To nie jest dobre, żeby łączyć dużo składników - mówi Kasia, zwyciężczyni Top Chefa. Odrzuca pomysł Kasi Skrzyneckiej na udekorowanie placka dwoma rodzajami kawioru, limonką i cytryną. - Zaburza to odbiór, a smakowo nic nie wnosi - kwituje Top Chefowa.

Godz. 20.55 - Do końca zadania pozostało 10 minut. Top Chefowie zapraszam! - krzyczy Maciek Rock. Top Chefowie pomogą gwiazdom udekorować ich dania.

Godz. 20.54 - My robimy makaron z jajem - mówi Małgorzata Kalicińska.

Godz. 20.53 - Trudno być majtkiem na pokładzie, a on to z godnością wykonywał - mówi o Rafale Maseraku Anita Sokołowska.

Godz. 20.52 - Nie mówi mi, co mam robić, więc robię swoje, żeby mieć alternatywę - mówi o Bartoszu Kurku Edyta Pazura.

Godz. 20.51 - U nas będą placki ziemniaczane, z łososiem i dwukolorowym kawiorem - zapowiada Katarzyna Skrzynecka. - Nie umiem się w tym odnaleźć - mówi Beata Oleszek. - Gdyby to był mój pomysł, to może bym potrafiła, ale tak latam kompletnie oszołomiona - dodaje.

Godz. 20.50 - Bazą jest cukinia ze względu na to, że jest dużo zdrowsza - mówi Piotr Gliński.

Godz. 20.49 - U nas będą bliny gryczane, do tego ubita śmietana i kawałek polskiego śledzika - mówi Anita Sokołowska. Razem z Rafałem Maserakiem stanowią bardzo energiczną parę.

Godz. 20.48 - Placuszki będą z ricotty. Uważam, że jest lżejsza, delikatniejsza, łatwo ją połączyć z dodatkami - mówi Olga Bończyk.

Godz. 20.47 - Miały być placki kukurydziane, ale będą bliny gryczane - mówi Andrzej Bachleda-Curuś. - To taki francuski kebab.

Godz. 20.46 - Będą placki zanurzone w karczochowym sosie, które podam z parmezanem, oliwą - mówi Vienio. - Widziałam w twarzy Vienia, że ma pomysł na to zadanie - mówi Małgorzata Kalicińska.

Godz. 20.45 - Tematem konkurencji będą wszelkiego rodzaju placki, bliny, naleśniki, wszystko co pochodzi z patelni - mówi Wojciech Modest Amaro. - Ale chcielibyśmy, żeby prezentacja była godna Top Chefa. Na ostatnie 10 minut przyjdą Top Chefowie, żeby Wam w tym pomóc. Na wykonanie zadania macie 30 minut - dodaje.

Godz. 20.44 Uczestnicy będą dziś pracować w parach. Będzie również jedna trójka. O tym, kto z kim trafi do drużyny, decyduje... ustawienie lodówek.

Godz. 20.43 - Zawodowi szefowie kuchni powinni się bać, bo w poprzednim odcinku przeżyliśmy miłe zaskoczenie - mówi Maciej Nowak. - Dziś już miło nie będzie. Dziś ktoś pożegna się z programem - zapowiada Ewa Wachowicz.

Godz. 20.42 - Będzie ciężko - tajemniczo zapowiada odcinek Tomasz Oświeciński.

Godz. 20.40 Rozpoczynamy relację z programu Top Chef. Gwiazdy!

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają