Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Odcinek 3. Zapis relacji na żywo na SE.pl

2016-09-22 0:05

O godz. 20.40 obejrzeliśmy trzeci odcinek programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Jakie potrawy zaprezentowali uczestnicy i kto nas najbardziej zaskoczył?

Top Chef Gwiazdy

i

Autor: AKPA

Przed nami trzeci odcinek programu Top Chef. Gwiazdy od kuchni. Kto dzisiaj ugotuje najlepsze, a kto najsłabsze danie? Czy ponownie jury będzie czyimś dokonaniem przyjemnie zaskoczone?Kto dziś pożegna się z programem? Przypomnijmy: w ostatnim odcinku noże spakował wróżbita Maciej.

Bądźcie z nami i śledźcie relację na żywo tylko na SE.pl już dziś od godz. 20.40!

Godz. 22.03 - Razem dziś zostajecie w odcinku. Gratulacje! - mówi Wojciech Modest Amaro, który pochwalił stoicki spokój Piotra Galińskiego podczas wykonywania tosta oraz kreatywność w połączeniu smaków Anity.

Godz. 22.02 Tost z ciemnego pieczywa z jajkiem w koszulce - podoba się Ewie Wachwoicz. - Dobrze, że wybrałeś zdrowe ciemne pieczywo - mówi.

Godz. 22.01 Tost z szynką parmeńską przygotowany przez Anitę podbija sercę Macieja Nowaka.

Godz. 22.00 Jury ocenia potrawy Anity i Piotra. Który pomysł bardziej rozbudzi kubki samkowe jurorów? Już za chwilę się tego dowiemy.

Godz. 21.50 - Jeśli odpadnę to będę wiedział, że dziś zrobiłem wszystko co potrafię, żeby zostać - mówi Piotr Galiński.

Godz. 21.49 - Ręce do góry, koniec czasu - mówi Maciej Rock.

Godz. 21.47 Piotr Galiński zmienił pieczywo na ciemn. Będzie robił tost z burakiem i jajkiem w koszulce.

Godz. 21.46 - Zrobię tost z szynką, rabarbarem i czekoladą - mówi Anita Sokołowska, która skaleczyła się w palec. Na szczęście to tylko draśnięcie.

Godz. 21.45 Anita i Piotr otwierają pudełka. Znajdują w nich tosty. - Nigdy w życiu nie kupiłem takiego chleba, ale wiem, że miliony ludzi to jedzą. Zróbmy coś niebanalnego  - mówi Maciej Nowak. - Możecie zmienić tosty na inne pieczywo, jeśli znajdziecie je w spiżarni. Macie 25 minut - mówi Wojciech Modest Amaro.

Godz. 21.44 - Anita i Piotr, wasze dania przeszły zapachem patelni teflonowej, będziecie walczyli o dogrywkę - mówi Wojciech Modest Amaro. - Dostajecie kolejną szansę, tak na to patrzmy. Piotr to połączenie chilli nie pasowało do twojej potrawy. Smaki nie grały - dodaje.

Godz. 21.43 Grasicę z sosem z melona i chilli przygotował Piotr Galiński. - Płonę - mówi Maciej Nowak.

Godz. 21.42 Móźdżek cielęcy panierowany przygotowała Edyta Pazura.

Godz. 21.41 Wątróbkę indyczą z konfiturą malilnową przygotował Rafał Maserak.

Godz. 21.40 Gulasz z gęsich serc z kluskami kładzionymi z sałatką przygotowała Małgorzata Kalicińska.

Godz. 21.39 Jak go supuściłem z oczu to nasypał cały talerz chilli - mówi Top Chef Marcin Przybysz o Piotrze Galińskim.

Godz. 21.38 - Jak mnie Sebastian klepnął w tyłek, to poczułem się jak na sali treningowej - mówi Rafał Maserak.

Godz. 21.36 - Oszczędźmy sobie te brokuły Piotrek - radzi Top Chef Marcin Przybysz. - Zróbmy jedno, ale po mistrzowsku!

Godz. 21.35 - Nie zdążymy upiec tego móżdżku - mówi Sebastian Olma Anicie Sokołowskiej, która ma kryzys i chce oddejść od stołu.

Godz. 21.32 Do pomocy przybywają Top Chef-owie, którzy pomogą w zmaganiach gwiazdom.

Godz. 21.30 - Wzięłam gęsie serca, które chcę podać z pachnącym sosem warzywnym - mówi Małgorzata Kalicińska. Wojciech Modest Amaro chwali kreatywność Małgosi.

Godz. 21.27 - Nerki, które chciałam zmiksować i podać w kieszonce francuskiej z sałatką i puree, nie przekonują jurora - mówi Anita Sokołowska.

Godz. 21.26 Wziąłem grasicę, którą oddała mi Edyta Pazura - mówi Piotr Galiński. - Ja będę robiła móżdżek cielęcy z sosem koperkowo miodowym - mówi Edyta. - To trochę mało - podpowiada Wojciech Modest Amaro, który radzi jej co zrobić, by potrawa wyglądała i samkowała lepiej.

Godz. 21.25 Udało mi się jako pierwszemu dobiec do stolika. Będę robił wątróbkę, bo to znam - mówi Rafał Maserak.

Godz. 21.10 Pozostali uczestnicy , którzy przegrali pojedynek, rywalizują teraz między sobą. Kategoria to podroby. - Jeżeli odbieramy zwierzakowi życie, to zjedzmy go do końca - mówi Maciej Nowak. Uczestnikom będzie pomagał sam Wojciech Modest Amaro oraz pozostali Top Chef-owie.

Godz. 21.09 Sześć osób dostanie dziś immunitet. To Vienio, Olga Bończyk, Bartosz Kurek, Andrzej Bachleda-Curuś, Beata Oleszek i Tomasz Oświeciński. Osoba, która nie wydała zupy, zakończy swoją przygodę z Top Chef. Katarzyna Skrzynecka została poproszona o spakowanie noży przez Wojciecha Modest Amaro.

Godz. 21.08 Chłodnik ogórkowy z jajkiem to przepis Piotra Galińskiego. Jurorzy zachwycali się bardzo dobrze ugotowanym jajkiem.

Godz. 21.07 Pomidorowa krem. Zupę przygotowała Edyta Pazura. - Udało mi się pokonać siebie podczas robienia tej zupy.

Godz. 21.06 Rafał Maserak przygotował zupę warzywną. - Jednym może smakować, innym nie - mówi.

Godz. 21.05 Andrzej Bachleda-Curuś przygotował swoją autorską zupę japońską, która zachwyciła jurorów.

Godz. 21.04 Krem z kalafiora Bartosza Kurka jest mało słony. Jurorzy również oceniają zupę Katarzyny Skrzyneckiej z miksera - dostała szansę mimo pustego talerza.

Godz. 21.02 Degustacja. Jurorzy nie wiedzą czyją potrawę oceniają.

Godz. 21.00 Koniec czasu, Katarzyna Skrzynecka nie zdążyła podać swojej potrawy.

Godz. 20.59 - Mój łosoś powienien być obsmażony przyjnamniej 3 minuty z jednej strony, a do końca już blisko - mówi Katarzyna Skrzynecka.

Godz. 20.58 Do końca zostały dwie i pół minuty niektórzy mówią, że nie zdążą. Co za emocje!

Godz. 20.57 - Mój barszcz razem z mlekiem kokosowym będzie smakował wyjątkowo - mówi Olga Bończyk.

Godz. 20.56 Na bazie bulionu z kurczaka Vienio robi zupę rybną.- Widziałem to we Włoszech - mówi.

Godz. 20.54 - Chciałem, żeby moja zupa miała orientalny smak. To moja autorska zupa - mówi Tomasz Oświeciński.

Godz. 20.52 - Mam bulion dashi. Podam go ze smażoną krewetką - mówi Andrzej Bachleda-Curuś.

Godz. 20.50 - Robię krem z kalafiora z kurkami podsmażanymi na maśle - mówi Bartosz Kurek.

Godz. 20.48 - Dziś gotuję chłodnik - mówi Piotr Galiński. Klasyczna polska kuchnia. A Beata Oleszek wzrusza się, mówiąc, że jej zupa będzie jak wspomnienie z dawnych lat.

Godz. 20.47 Maciej Rock podpowiada kucharzom co mają w garnkach. Niektórzy nie zdają sobie sprawy, że wylosowali bulion japoński - jak Anita Sokołowska.

Godz. 20.45 Pracujecie w parach, ale przeciwko sobie - mówi Maciej Nowak. Wasze potrawy będziemy oceniać organoleptycznie, nie patrząc jak gotujecie - dodaje Wojciech Modest Amaro.

Godz. 20.44 Uczestnicy będą pracować w parach. Pierwsza konkurencja to zupa - mówi Maciej Rock. A Ewa Wachowicz dodaje, że każda pora roku ma swoją zupę.

Godz. 20.42 W dzisiejszym odcinku tajemnicze mikstury i zmagania ze swoimi słabościami.

Godz. 20.40 Rozpoczynamy relację z programu Top Chef. Gwiazdy!

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki

Nasi Partnerzy polecają