Pierwsza edycja Top Chefa otworzyła drzwi do sławy wielu nieznanym dotąd szefom kuchni. Z edycji na edycję pojawią się coraz lepsi kucharze, którzy po powrocie z zagranicznych staży w najlepszych kuchniach świata postanowili podbić Polskę. Martin Gimenez Castro, pierwszy polski Top Chef, otworzył niedawno drugą autorską restaurację w Warszawie. Sukces pierwszej - Salta [róg Emilii Plater i Wilczej] sprawił, że Martin poszedł za ciosem. Znów w Śródmieściu, ale tym razem na ul. Twardej, w budynku Cosmopolitana powstał Ceviche Bar*. Dopiero co otwarta kuchnia już zbiera pozytywne recenzje od krytyków kulinarnych.
Szefem kuchni w świetnej warszawskiej restauracji został też zwycięzca drugiej edycji Top Chefa. Sebastian Olma serwuje dania w knajpie "Zielony Niedźwiedź". Olma i Marcin Przybysz (zwycięzca trzeciej edycji) występują wspólnie w roli sous chefów Amaro w programie "Piekielna Kuchnia".
*Ceviche - rodzaj sałatki z owocami morza. Ceviche przyrządza się, zalewając surową, posiekaną rybę sokiem z limonki, z dodatkiem cebuli, papryki i soli, i pozostawiając do krótkiego zamarynowania
Zobacz: Top Chef. Przemysław Klima zdradza, jak powstają potrawy w programie!
Polecamy: Ewa Wachowicz ma dzisiaj urodziny! I sprawiła sobie naprawdę niebanalne prezenty!
Najlepsze wideo: tv.se.pl