Top Chef. Pierwszy zwycięzca Top Chefa otworzył kolejną restaurację!

2015-10-21 19:16

Martin Gimenez Castro, zwycięzca pierwszej edycji Top Chefa otworzył w Warszawie kolejną restaurację. Już pojawiły się pierwsze pozytywne recenzje knajpy.

Martin Gimenez

i

Autor: Polsat, Archiwum prywatne

Pierwsza edycja Top Chefa otworzyła drzwi do sławy wielu nieznanym dotąd szefom kuchni. Z edycji na edycję pojawią się coraz lepsi kucharze, którzy po powrocie z zagranicznych staży w najlepszych kuchniach świata postanowili podbić Polskę. Martin Gimenez Castro, pierwszy polski Top Chef, otworzył niedawno drugą autorską restaurację w Warszawie. Sukces pierwszej - Salta [róg Emilii Plater i Wilczej] sprawił, że Martin poszedł za  ciosem. Znów w Śródmieściu, ale tym razem na ul. Twardej, w budynku Cosmopolitana powstał Ceviche Bar*. Dopiero co otwarta kuchnia już zbiera pozytywne recenzje od krytyków kulinarnych.

Szefem kuchni w świetnej warszawskiej restauracji został też zwycięzca drugiej edycji Top Chefa. Sebastian Olma serwuje dania w knajpie "Zielony Niedźwiedź". Olma i Marcin Przybysz (zwycięzca trzeciej edycji) występują wspólnie w roli sous chefów Amaro w programie "Piekielna Kuchnia".

 

*Ceviche - rodzaj sałatki z owocami morza. Ceviche przyrządza się, zalewając surową, posiekaną rybę sokiem z limonki, z dodatkiem cebuli, papryki i soli, i pozostawiając do krótkiego zamarynowania

Zobacz: Top Chef. Przemysław Klima zdradza, jak powstają potrawy w programie!

Polecamy: Ewa Wachowicz ma dzisiaj urodziny! I sprawiła sobie naprawdę niebanalne prezenty!

Najlepsze wideo: tv.se.pl

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki