Top Chef. Przemysław Klima zdradza, jak powstają potrawy w programie!

2015-10-20 19:09

Jak powstają potrawy, które później prezentują kucharze przed jurorami? Skąd pomysły, inspiracje, dlaczego nie zawsze się udaje? Przemysław Klima zdradza, jak przygotowuje się do kulinarnych wyzwań w Top Chefie!

Przemek Klima

i

Autor: Facebook/Top Chef Przemek Klima

Top Chef 5, odcinek 7. to już nie są przelewki. Kucharze są na bardzo wysokim poziomie, dania muszą być idealne, nie ma miejsca na pomyłki. Niebawem kuchnia ostatniej szansy (odcinek z uczestnikami, którzy do tej pory odpadli z show, by mogli ponownie się wykazać przed jury i ewentualnie wrócić do programu), wkrótce także finał show.

Zobacz też: PROGRAM TV

Kucharze, którzy zostali w programie dają z siebie wszystko. Przemek Klima zdradza, czym się kieruje przy wymyślaniu dania dla jurorów. - Podstawą jest znajomość produktu. Jak się nie zna produktu, to się nic nie wyczaruje - mówi. Dodaje także, że na wszystko jest bardzo mało czasu... Czas jest chyba największym problemem kucharzy. Gdyby nie ograniczenie w tej postaci z pewnością byłoby więcej dań pasujących jury. Jednak zasady to zasady.

Zobacz: Top Chef 5, odc. 6. Krytykowana Aniela najlepsza w tym odcinku!


Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki