Magda Gessler zdradziła swój przepis na wielkanocny mazurek w rozmowie z PANIĄ DOMU. Przy okazji restauratorka, która słynie z zamiłowania do dobrego jedzenia, wyjawiła dlaczego właśnie to ciasto jest jej ulubionym.
- To absolutny numer jeden na wielkanocnym stole. Kajmakowy, z fiołkami - najlepiej z Nałęczowa. Połączenie cudownego smaku, zapachu i kolorów. Uwielbiam to - powiedziała Magda.
Specjalnie dla tych wszystkich, którzy pragną przygotować ulubione ciasto Magdy Gessler, prowadząca programu KUCHENNE REWOLUCJE zdradziła przepis:
- Ugotowane na twardo żółtka będą nieodzowne do przyrządzenia najlepszego kruchego ciasta, uniwersalnego zastosowania. Na cztery przetarte przez drobne sito żółtka potrzebujemy 100 gram cukru, 200 gram masła i 300 gram mąki. Do tego łyżka lodowatej wody i szczypta soli. Szybko wszystko zagniatamy, zawijamy i wkładamy do lodówki co najmniej na dwie godziny - zdradziła Magda.
Skorzystacie z przepisu Magdy i przygotujecie jej ulubionego mazurka?