Wielkanocny posiłek od Magdy Gessler kosztuje majątek. Gwiazda broni wysokich cen!

2025-04-04 10:35

Wielkanoc za pasem. Jak co święta, Magda Gessler przygotowała specjalną ofertę cateringową. Jednak jeśli ktoś chciałby zachwycić swoich gości pysznościami od gwiazdy "Kuchennych rewolucji", musi przygotować się na spory wydatek. Ceny są znacznie wyższe niż w ubiegłych latach. Restauratorka nie przejmuje się jednak krytycznymi komentarzami i nie obawia się tańszej konkurencji.

Magda Gessler podała ceny wielkanocnego cateringu. Tanio nie jest!

Magda Gessler (71 l.) to jedna z największych gwiazd polskiego show-biznesu. Sławę przyniósł jej program "Kuchenne rewolucje", który doczekał się już 30. sezonów! Znana z ciętego języka restauratorka stała się niemal ikoną stylu, smaku i ogromnego dystansu! Kuchnią zajmuje się nie tylko w telewizji. Jest właścicielką kilku popularnych restauracji oraz autorką książek kucharskich. Regularnie pojawia się w mediach, dzieląc się swoją pasją do gotowania. 

Gessler od lat ma w swojej ofercie gotowe dania świąteczne, które można zamówić z dostawą do domu. W jej, kultowej już, restauracji "U Fukiera" przygotowano specjalne menu na Wielkanoc. Wielbiciele kuchni Magdy Gessler mogą zamówić specjalny catering, jednak chcąc zachwycić gości jej daniami, muszą przygotować się na solidne uszczuplenie portfela. Magda Gessler kilka tygodni temu podała ceny wielkanocnego cateringu. Tanio nie jest.

Zobacz również: Magda Gessler zaprasza na walentynki do swojej restauracji. Na bogato!

Magda Gessler broni wysokich cen

Jeśli myśleliście, że za pączek od Gessler trzeba słono zapłacić, to trzymajcie mocno swoje portfele! W tym roku za słodki wypiek trzeba było zapłacić minimum 23 złote! To tylko o złotówkę więcej od sosu chrzanowego, który można zamówić w ramach wielkanocnego cateringu już za 22 złote. Taki sos z pewnością bardzo dobrze komponuje się z faszerowanymi jajkami. Połówka takiej jajecznej przyjemności kosztuje 7,60 zł, a w wersji z szynką aż 8,20 zł.

Osoby, które uwielbiają pastę jajeczną ze szczypiorkiem, muszą liczyć się z wydatkiem rzędu 35 zł za 200 g. Fani wędlin mogą kupić pół kilograma kiełbasy jałowcowej za 37,50 zł, a białą parzoną za 39,50 zł. Za schab faszerowany śliwką trzeba zapłacić 78 zł. Zwolennicy pasztetu muszą przygotować się na spory wydatek - wersja z dziczyzny i grzybów kosztuje 98 zł za 400 g.

Ceny cateringu od Magdy Gessler wywołały burzę w sieci. Gwiazda tłumaczy, że wynikają one z wysokiej jakości składników oraz tradycyjnych metod przygotowania potraw. Twierdzi również, że wybierając jej potrawy, otrzymuje się nie tylko jedzenie, ale także wyjątkowy smak. Restauratorka w rozmowie z portalem Show News wypowiedziała się na temat wysokich cen. 

Ja się nie boję, bo jak są dobre rzeczy, to mają być dobre. Jeśli chcemy je zastąpić złymi, to będą wtedy tanie. Dla mnie się liczy opinia moich gości, którzy przychodzą codziennie. To, że jest pełno, że jest wesoło i bardzo smacznie, i że ja sama umiem gotować. Moje "Kuchenne rewolucje", czterechsetny odcinek, świadczą o tym, że dobrze gotuję - podkreśliła Gessler.

Magda Gessler rozprawia się z hejtem. Chce, żeby były "mandaty za hejt w sieci"

Zobacz również: Sprawdziliśmy, ile kosztują świąteczne dania u Magdy Gessler! Stać was? Zerknijcie na ceny

Super Express Google News
Sonda
Czy chciałbyś pójść coś zjeść do restauracji Magdy Gessler?
Jemy co chcemy
Pikantne jajka
Video Player is loading.
Czas 0:00
Czas trwania 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Pozostały czas 0:00
Â
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      Reklama
      1. Now Playing
        Up NextPikantne jajka
      2. Now Playing
        Up NextChaczapuri
      3. Now Playing
        Up NextLody na patyku
      4. Now Playing
        Up NextAmerykańska kanapka w stylu subway
      5. Now Playing
        Up NextBurger wagyu z foie gras
      6. Now Playing
        Up NextTęczowa galaretka
      7. Now Playing
        Up NextKleisty ryż z mango
      8. Now Playing
        Up NextSałatka rybna
      9. Now Playing
        Up NextBudyń dubajski
      10. Now Playing
        Up NextStek z airfryera
      11. Now Playing
        Up NextZupa krem z groszku i mięty
      12. Now Playing
        Up NextPlacek z jabłkami i budyniem
      13. Now Playing
        Up NextBułeczki bananowe
      14. Now Playing
        Up NextVictoria sponge cake
      15. Now Playing
        Up NextChlebek pokrzywowy
      16. Now Playing
        Up NextLody miętowe
      17. Now Playing
        Up NextFusilli z sosem grawitacyjnym
      18. Now Playing
        Up NextPieczone ziemniaki z aioli
      19. Now Playing
        Up NextTosty z pasztetem i ogórkiem
      20. Now Playing
        Up NextKimchi
      21. Now Playing
        Up NextChilli con carne

      Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki