Ostatnia noc w roku zasługuje na szczególne uczczenie. Część osób zapewne będzie się bawić w domowym zaciszu, Paweł Kowal ma jednak inne plany. - Sylwestra spędzę w Hiszpanii ze znajomymi – zdradził nam. Można mu pozazdrościć! Jednak poseł KO nie będzie tylko świętował. Na imprezie przypadła mu odpowiedzialna rola: będzie barmanem. Nie pozwoli, by jego koledzy mieli puste szklanki! - Będę serwował im drinki – powiedział. Trzeba przyznać, że Paweł Kowal zna się na tworzeniu kolorowych koktajli. Już praktykuje w domu! „SE” ujawnił swój przepis na wiśniową delicję. To będzie hit każdej imprezy, nie tylko sylwestrowej!
80 ml ginu
20 ml soku cytrynowego
10 ml soku z limonki
10 ml syropu cukrowego
60 ml wody gazowanej
1 łyżeczka miodu
10 mrożonych wiśni
1 goździk
1 śliwka wędzona
lód
świeży imbir
Do shakera włóż wiśnie, lekko je rozgnieć, dodaj następnie kilka kostek lodu gin, soki, syrop, miód i rozdrobniony goździk. Energicznie wstrząśnij, a następnie przelej zawartość do kieliszka koktajlowego. Dodaj przekrojoną śliwkę i udekoruj świeżym imbirem. W wersji bezalkoholowej wystarczy pominąć wódkę i gin oraz wymieszać wszystko według przepisu. Smak będzie równie dobry!