Dietetyk Janusz Pić: Przyprawami leczę raka!

2013-07-30 14:16

Rewolucyjna dieta polskich naukowców uchroni Polaków przed rakiem. Dietetyk Janusz Pić (70 l.) i Danuta Pić (60 l.) odkryli, że niektóre przyprawy, które stosuje się w naszych kuchniach, chronią przed nowotworami i blokują rozwój komórek rakowych. Dietę uznają polskie sławy onkologii, m.in. prof. Janusz Meder z Polskiej Unii Onkologii.

Zwykły pieprz, którego w małych ilościach używają Polacy, i trochę bardziej egzotyczna przyprawa - kurkuma. Kto by pomyślał, że cudowny lek na raka, nie dość że nie jest drogi, to jeszcze jest w naszych kuchniach?! Janusz Pić zapewnia, że codziennie zażywana łyżka kurkumy i pieprzu doprowadza młode komórki rakowe do samobójstwa. A duszona cebula ratuje przed rakiem jelit.

Jarmuż, koperek, pietruszka, przyprawy ziołowe, siemię lniane, glony morskie, pokrzywa, nagietek, bazylia, sól, estragon, majeranek, kminek, listki laurowe, ziele angielskie, czosnek mieszane z kaszami, nasionami strączkowymi, burakami, kapustą, indykiem, królikiem, rybą i warzywami chronią przed nowotworami i nie dopuszczają do odnowienia procesu chorobowego po leczeniu szpitalnym. - Odpowiednio używane przyprawy likwidują stany zapalne w organizmie, które powodują alergie, a te z kolei przyczyniają się do rozwoju raka - wyjaśnia Pić, który jako 35-latek zachorował na raka prostaty i tarczycy.

>>> Jak szybko schudnąć - najlepsze diety Czytelników Se.pl

I wtedy postanowił poszukać diety antyrakowej. Oparł się na badaniach naukowych polskich profesorów oraz doświadczeniach amerykańskich i japońskich dietetyków. A technologię żywienia przez 15 lat badał na 1000-osobowej grupie osób, w tym na sobie i na swej żonie pracującej w Polskim Towarzystwie Dietetycznym. Danuta Pić stworzyła terapie antyrakowe. Jak twierdzi, uzyskanie spokoju psychicznego powoduje odblokowanie genu p53 odpowiedzialnego za apoptozę, czyli samozniszczenie źle podzielonych komórek, które stają się nowotworem.

- Ruch na świeżym powietrzu chroni przed niedotlenieniem wyzwalającym nowotwory - mówi. Antyrakową dietę zatwierdziła Polska Unia Onkologii. Dowodem uznania dla pracy małżonków był trzyletni kontrakt ze Śląskim NFZ i finansowanie nauczania diety przez Centrum Onkologii w Warszawie. Świętej pamięci prof. dr hab. Aleksander Ożarowski twierdził nawet, że dieta Piciów to jedyny sposób na powstrzymanie chorób degradacyjnych wynikających z nieodpowiedniego sposobu odżywiania w zatrutym konserwantami świecie. Ale uwaga. Dieta nie nie zastępuje leczenia szpitalnego.

Lecznicze produkty w diecie pana Janusza Picia:

1. kasza kukurydziana,

2. ryż,

3. mus jabłkowy,

4. kasza quinona,

5. kasza gryczana,

6. fasola mung,

7. soczewica,

8. fasola biała,

9. fasola adzuki,

10. pasta z fasoli,

11. pasztet z fasoli,

12. gulasz warzywny,

13. pasta z soczewicy,

14. kotlety z fasoli,

15. surówka z kiszonej kapusty

Jutro: Przepisy na lecznicze potrawy

Czwartek: Co powinni jeść chorzy na cukrzycę, miażdżycę i alergię

Piątek: Przyślij swoją morfologię, dostaniesz indywidualną dietę

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki