Restaurator z Dobrego Miasta miał okazję zobaczyć, jak powinno się prowadzić kuchnię. Rok temu sama Magda Gessler długo z nim o tym rozmawiała. Przedsiębiorca widział, jak pilnowała porządku i czystości w tawernie jego brata, w której przeprowadzała swoją "Kuchenną rewolucję". Ale ta nauka na nic się zdała.
Zobacz koniecznie: Zatrucie grzybami - jak go uniknąć
Mirosław P. dostarczył zamawiającym u niego katering instytucjom kurczaka razem z
groźnymi drobnoustrojami. Przypomnijmy. Po sobotnim obiedzie zaserwowanym przez firmę kateringową Mirosława P. gorączki i rozwolnienia dostało blisko 90 osób w Olsztynie i Dobrym Mieście. Jadwiga P. (86 l.) zmarła. Sprawą zajęła się już prokuratura.
Firma Mirosława P. dalej dowozi jedzenie do szkół i szpitali
Sanepid kazał zamknąć zakład Mirosława P., ale sprytny przedsiębiorca dalej karmi w kilkunastu szkołach, szpitalach i domach pomocy. Znalazł sposób na obejście decyzji wojewódzkiego inspektora sanitarnego. Jedzenie przywozi ze swojego drugiego zakładu w Lidzbarku Warmińskim.