KARPACZ: Mistrzostwa Polski z Jajem – zrobili jajecznicę z 2012 jaj

2012-04-10 18:51

W Karpaczu podczas świątecznego poniedziałku odbyły się już 12. Mistrzostwa Polski z Jajem. Zorganizowali je miejscowi hotelarze, którzy zrobili olbrzymią jajecznicę z 2012 jaj.

Rzut jajem na odległość czy do celu, którym był burmistrz Karpacza, przyciągają wielu miejscowych i turystów. Jest to sposób zaktywowania ludzi i zachęcenia do ruszenia się z domu. Cieszy się coraz większą popularnością i przyciąga zainteresowane osoby nie tylko z Dolnego Śląska, ale także całej Polski, a nawet zza granicy.
Dodatkową atrakcją było przygotowanie jajecznicy-giganta, do której wykorzystano: 2012 jajek, ok. 5 kg boczku, 20 dekagramów soli, 15 dekagramów pieprzu.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki