W sobotę i w niedzielę w Krakowie, w godzinach 11.00–18.00 mamy wyjątkową okazję obejrzeć innowacyjną, mobilną ekspozycję przygotowaną z wykorzystaniem najnowszych cyfrowych technologii prezentacyjnych. Zbudowana na bazie potężnej amerykańskiej ciężarówki mająca blisko 100 m2 sala ekspozycyjna czeka na zainteresowanych na placu Nowaka Jeziorańskiego przed budynkiem Dworca Głównego.
Jakość w 3D
Multimedialna ekspozycja McDonald's została przygotowana z myślą o różnorodnych odbiorcach. Dorośli docenią bogatą informację o pochodzeniu i jakości produktów oferowanych przez McDonald's. Z kolei młodzież i dzieci szczególnie zainteresują się interaktywnym pokazem w technologii 3D. Niewątpliwie duże wrażenie zrobi na nich prezentacyjny panel, gdzie mogą wirtualnie dotknąć surowców, z których przygotowywane są produkty McDonald's, obejrzeć unoszące się w przestrzeni bulwy ziemniaków, pomidory czy główki sałaty lodowej. Atrakcją są „kosmiczne" gogle 3D, dzięki którym wszyscy mogą skorzystać z zaproszenia McDonald's na wirtualny spacer po kuchni restauracji. Wystawa robi na zwiedzających bardzo duże wrażenie. To doskonały sposób na połączenie zabawy i edukacji. A to wszystko po to, żebyśmy mogli upewnić się, że produkty oferowane w restauracjach McDonald's są rzeczywiście najwyższej jakości.
– To wspaniale, że McDonald's współpracuje z polskimi dostawcami. Byłam tym bardzo pozytywnie zaskoczona! A konkretne informacje o wysokiej jakości mięsa, z którego produkowane są hamburgery tej sieci to dla mnie jako gościa bardzo istotna informacja – mówi pani Anna z Cieszyna. Panu Rafałowi z Zabrza natomiast najbardziej podobał się proces powstawania frytek. – Teraz już wiem, dlaczego frytki w McDonald's są tak długie – to zasługa wyjątkowego gatunku ziemniaka o podłużnych bulwach – wyjaśnia pan Rafał.
Sprawdź a potem skosztuj
Obok multimedialnej wystawy do każdego miasta przyjeżdża także food truck, czyli w pełni wyposażona mobilna, nowoczesna kuchnia McDonald's. Zbudowana jest również na bazie olbrzymiej amerykańskiej ciężarówki. Wszyscy zainteresowani mogą dokładnie obejrzeć proces przygotowywania produktów, poznać wysokie standardy technologiczne i co równie ważne... skosztować bezpłatnie wybranych produktów z oferty McDonald's. Mechanizm jest prosty – każda osoba odwiedzająca multimedialną ekspozycję otrzymuje zaproszenie na posiłek.
100 procent wołowiny
Klasyczny hamburger McDonald's to wołowina najwyższej jakości. Fakt ten potwierdzają między innymi badania przeprowadzone na Wydziale Technologii Żywności SGGW w Warszawie. Ich wynik jest jednoznaczny: hamburgery McDonald's to 100% wołowiny bez żadnych dodatków i polepszaczy. Do produkcji wykorzystywane jest wyselekcjonowane mięso z przedniej ćwiartki, czyli łopatka, karkówka, mostek, łata, rozbratel, szponder, pręga. Proces technologiczny jest ściśle nadzorowany. W restauracji hamburgery wołowe smażone są na bez tłuszczowych grillach a jedynym dodatkiem smakowym jest odrobina soli i pieprzu.