Nowe szaty bulionu

2010-02-19 3:00

Niemal 100 lat po ukazaniu się pierwszego na świecie bulionu w kostkach Knorr wprowadza do kuchni Bulionetkę - bulion o półpłynnej konsystencji. Bulionetka powstaje na bazie mrożonych warzyw, wywaru lub ekstraktu z mięsa oraz natki pietruszki.

Produkty są gotowane, a następnie szczelnie zamknięte w plastikowym pojemniku. Nie trzeba jej kruszyć ani dokładnie mieszać we wrzącej wodzie. Wystarczy otworzyć i już można ją dodać do zupy, ale także sosów, sałatek, dań mięsnych, makaronów, kasz i risotto. Co ciekawe, Bulionetka zawiera o 40 proc. mniej soli i o połowę mniej tłuszczu w porównaniu do standardowych bulionów w kostkach. Jest dostępna w dwóch wariantach smakowych: Bulionetka. Bulion wołowy oraz Bulionetka. Bulion drobiowy. Cena: 0,99 zł za sztukę.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki