Otwieramy sezon grillowy

2009-05-08 7:00

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że pogoda w ten weekend będzie wprost idealna na grillowanie. Pozostaje więc trochę czasu, by kupić nowy lub odkurzyć stary grill i przygotować się do jutrzejszego ucztowania przy ruszcie. A że jutro temperatura osiągnąć może niemal 30 st. C, nie warto siedzieć w domu.

Nigdzie jedzenie nie smakuje tak dobrze, jak spałaszowane pod chmurką, w towarzystwie ukochanej rodziny lub wypróbowanej grupy przyjaciół. Majowa pogoda będzie sprzyjać takim towarzysko-kulinarnym przyjemnościom. Najwyż- sza zatem pora oficjalnie otworzyć sezon grillowy i rozkoszować się zapachem i smakiem grillowanych potraw.

- Na grillu można upiec wszystko - zapewnia Kasia (19 l.) z Białegostoku, która na majowe pieczenie zaprasza swoich przyjaciół. - Uwielbiam pieczone kiełbaski - zachwyca się urocza dziewczyna.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki