Kontrolerzy sanepidu razem z policją złożyli wizytę w hotelu i odkryli tam wszystkie urządzenia potrzebne do produkcji wędlin: wędzarnię, maszyny do nadziewania kiełbas, zamrażarki, a także przyprawy i środki peklujące.
Zabezpieczyli też kilkadziesiąt kilogramów poćwiartowanego mięsa. Wędlin nie znaleziono, ale według lekarza weterynarii, który zbadał masarnię, były one tam produkowane od dłuższego czasu.
Właściciel przekonywał inspektorów, że masarnia powstała na własne potrzeby - przygotowywał wesele chrześniaka. Inspektorzy nie dali się nabrać i skierowali sprawę do miejscowej prokuratury.
ŚWINOUJŚCIE: Nielegalna masarnia w hotelu
2012-09-07
4:00
Właściciel hotelu w Świnoujściu (woj. zachodniopomorskie) wpadł na genialny pomysł. W piwnicy budynku cichaczem założył masarnię. O nielegalnej wytwórni kiełbas doniósł do sanepidu były pracownik hotelu.