WIELKANOC - TRADYCYJNE POTRAWY: Jaja według Ziobry

2014-04-08 14:19

Europoseł Zbigniew Ziobro (43 l.) ciągle kursuje między Warszawą i Brukselą oraz szefuje Solidarnej Polsce. Jednak w natłoku obowiązków znalazł czas, aby tuż przed świętami zamienić się w szefa kuchni i przyrządzić swój ulubiony specjał na wielkanocny stół. Jego popisowym daniem są jajka faszerowane pieczarkami.

Do pomocy w kuchni miał nie byle kogo, bo swojego synka Jasia (1 r.), dla którego te święta będą na pewno magicznym i niezapomnianym przeżyciem. Maleństwo, które niedawno skończyło roczek, bacznie przyglądało się kuchennym rewolucjom swojego taty.

Jajka faszerowane według Ziobry

Potrzebne: 10 jajek, 20 dkg pieczarek, 2 łyżeczki masła, 3 łyżki majonezu, pietruszka

sól, pieprz do smaku

Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Wyjmujemy żółtka. Pieczarki obieramy i dusimy na maśle, aż lekko zbrązowieją. Potem kroimy je w kosteczkę, mieszany z żółtkami. Dodajemy majonez, posiekaną pietruszkę, sól i pieprz do smaku.

Player otwiera się w nowej karcie przeglądarki